Πλεύρης: Πιθανή επαναφορά μέτρων από Σεπτέμβριο αν υπάρξει έξαρση κορωνοϊού

Για ετήσιο εμβόλιο έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας

Ο Θάνος Πλεύρης τόνισε πως θα υπάρξει επαναφορά μέτρων αν δείξει δυναμική η πανδημία (Βίντεο από OPEN)

Ο Θάνος Πλεύρης, υπουργός Υγείας, αναφέρθηκε στα σχέδια της κυβέρνησης σχετικά με τον κορωνοϊό από Σεπτέμβριο τονίζοντας πως «το αρχικό σχέδιο είναι να υπάρξει επαναφορά μέτρων εάν και εφόσον δείξει δυναμική η πανδημία».

Σχετικά με τις μάσκες ο υπουργός τόνισε πως «η μάσκα διατηρήθηκε στις εξετάσεις στα σχολεία όχι από επιδημιολογική άποψη αλλά για να υπάρχει ένα επιπλέον προστατευτικό μέτρο για να μην νοσήσει κάποιο παιδί και χάσει τη δυνατότητα να λάβει μέρος».

Τέλος η μάσκα από 1η Ιουνίου - Ανακοινώσεις Πλεύρη στις 17.00

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στο ΟΡΕΝ ανέφερε ότι «μπήκα και εγώ στον προβληματισμό γιατί να μην μείνει η μάσκα για 15 ημέρες αλλά ήταν σαφής η εισήγηση της επιτροπής».

Κορωνοϊός: Σε ποιους χώρους θα παραμείνει η μάσκα - Τι είπε ο Πλεύρης

Τα πιθανά μέτρα από Σεπτέμβριο

«Αν δούμε κατάσταση έξαρσης ή κάποια μετάλλαξη τότε όλα είναι στο τραπέζι» τόνισε ο κ. Πλεύρης όμως εμφανίστηκε καθησυχαστικός καθώς εξήγησε πως «το ένα σενάριο που ελπίζουμε να υλοποιηθεί είναι ότι ο κορωνοϊός θα ακολουθήσει τη λογική των άλλων πανδημιών οι οποίες από το δεύτερο προς τρίτο έτος πάνε σε ενδημική φάση για να πάμε σε απαραίτητα και όχι αυστηρά μέτρα».

«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι μπαίνουμε σε φάση συμβίωσης με τον κορωνοϊό ώστε τα μέτρα να αφορούν τις ομάδες που είναι ευάλωτες στον κορωνοϊό. Η αίσθηση είναι ότι δεν θα πάμε σε πίεση στο ΕΣΥ αλλά σε μέτρα για τις πιο ευάλωτες ομάδες» συμπλήρωσε ο υπουργός.

Νέα παραλλαγή της Όμικρον εντοπίστηκε στην Ελλάδα – Πού βρέθηκε το κρούσμα

Σχετικά με το εμβόλιο υπογράμμισε πως «ευελπιστούμε από Σεπτέμβριο να έχουμε ένα εμβόλιο που θα κινείται στη λογική αυτού της γρίπης και να είναι ετήσιο. Ευελπιστούμε να έχει ξεκαθαριστεί αυτό τον Ιούλιο για να ξέρουν οι πολίτες ποιος είναι ο προγραμματισμός».

Πρόσθεσε πως «οι πιθανότητες είναι συντριπτικές ότι θα υπάρξει αναγκαιότητα εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού τον Σεπτέμβριο σίγουρα για τον γενικό πληθυσμό και τις ευάλωτες ομάδες».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top