Κατάργηση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους - Η ανακοίνωση του υπ. Υγείας

Άρση ορισμένων μέτρων για τον κορωνοϊό από τις 5/3

Πλήρη αποκλιμάκωση των μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού, αλλά μόνο για τους εμβολιασμένους, προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης 

Την άρση ορισμένων μέτρων για τον κορωνοϊό εισηγήθηκε σήμερα η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων. 

Συγκεκριμένα, εισηγήθηκαν ομόφωνα την κατάργηση της χρήσης της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, κάτι που αναμένεται να γίνει από το Σάββατο 5/3. Ωστόσο, οι ειδικοί συστήνουν στους πολίτες να εξακολοθούν να φορούν τη μάσκα σε περιστάσεις συγχρωτισμού. 

Κορωνοϊός: Οι 4 περιοχές που κατέγραψαν κατακόρυφη αύξηση στο ιικό φορτίο

Τονίζουν πως θα υπάρχει πληρότητα 100% σε ΜΜΜ, φυσικά με μασκά υποχρεωτικά για όλους. Την εισήγηση αποδέχτηκε και το υπουργείο Υγείας.

Εμβόλιο: Ανοίγει η πλατφόρμα για το Novavax - Πόσο αποτελεσματικό είναι

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο υπουργός Υγείας είχε προαναγγείλει πως είμαστε πιο κοντά στην κανονικότητα: «Μέχρι το φθινόπωρο η πανδημία θα βρίσκεται σε μεγάλο βαθμό σε φθίνουσα πορεία, πάμε για αποκλιμάκωση μέτρων, κατά βάση για τους εμβολιασμένους».

H ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας

«Στη σημερινή συνεδρίαση της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων υπό την Γενική Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη εισηγήθηκε την άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους. Παραμένει όμως, ως ισχυρή σύσταση η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους με συνωστισμό καθώς και σε άτομα με παράγοντες κινδύνου για σοβαρή νόσο και ανεμβολίαστα άτομα.

Η εισήγηση της Επιτροπής γίνεται αποδεκτή από την Κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινίσουν στην υπό έκδοση ΚΥΑ. Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από το Σάββατο 05.03.2022».