Euroferry Olympia: Αυτός είναι ο 58χρονος Έλληνας που ανασύρθηκε νεκρός

Αγωνία για τις οικογένειες των 10 αγνοούμενων

 Πού γίνονται οι έρευνες για του αγνοούμενους στο Euroferry Olympia - κεντρικό δελτίο Star 20/2/22

Για τέταρτη μέρα σήμερα, η αγωνία συνεχίζεται για τους 10 αγνοούμενους από το πλοίο Euroferry Olympia.

Euroferry Olympia: Συγκλονιστικές εικόνες από την εκκένωσή του

Οι προσπάθειες των διασωστών συνεχίζονται, παρά το γεγονός ότι όσο περνούν οι μέρες και οι ώρες, οι ελπίδες για επιζώντες λιγοστεύουν. 

Χθες, Κυριακή, βρέθηκε ζωντανός ένας 21χρονος Λευκορώσος, αλλά δυστυχώς νεκρός ένας εκ των τριών Ελλήνων αγνοουμένων.

O 58χρονος Έλληνας οδηγός που ανασύρθηκε νεκρός από το Euroferry Olympia

Πρόκειται για τον 58χρονο Ευάγγελο Μαλεσιάδα, που βρέθηκε νεκρός στην καμπίνα του φορτηγού του. Τον αναγνώρισε  ο γιος του, από τα τατουάζ που είχε στο σώμα του.

Όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική, η σορός του ανασύρθηκε νωρίτερα από τα στελέχη που παίρνουν μέρος στη δραματική επιχείρηση για τη διάσωση τυχόν επιζώντων.

O 58χρονος Έλληνας οδηγός που ανασύρθηκε νεκρός από το Euroferry Olympia

Σύμφωνα με τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, Λεωνίδα Ρουμπάτη, «ο 21χρονος φέρει μόνο ενδείξεις αφυδάτωσης, ενώ του γίνονται όλες οι εξετάσεις».

«Έτσι σώθηκα»: Η συγκλονιστική περιγραφή του 21χρονου που βγήκε ζωντανός

«Από τις πρώτες πληροφορίες με τους γιατρούς είπε ότι άκουγε και άλλες φωνές. Ελπίζουμε να υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι ζωντανοί και να είναι καλά στην υγεία τους», δήλωσε ο κ. Ρουμπάτης.

Σε καλύτερη κατάσταση οι διασωθέντες

Εντός της ημέρας αναμένεται να αποσωληνωθεί ο 65χρονος Βούλγαρος οδηγός, καθώς βελτιώνεται η υγεία του. Είναι ένας εκ των εγκλωβισμένων οδηγών που διασώθηκε με ελικόπτερο.

Εξιτήρια από το Νοσοκομείο θα λάβουν σήμερα και ο Αφγανός, αλλά και ο Ρουμάνος διασωθείς επιβάτης, ενώ στο νοσοκομείο θα παραμείνουν για νοσηλεία δύο άτομα που βρίσκονται στη Πνευμονολογική Κλινική.

Το πλοίο έπιασε φωτιά στα ανοιχτά της Κέρκυρας - φωτογραφία Eurokinissi

Από τους πρώτους διασωθέντες επιβάτες, συνολικά  χρειάσθηκε αρχικά να αποβιβασθούν στην Κέρκυρα δέκα άτομα, εννέα άνδρες και μία γυναίκα, στους οποίους παρασχέθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες.

Σοκάρει το βίντεο μέσα από το φλεγόμενο γκαράζ

Την ίδια ώρα, στο φως της δημοσιότητας ήρθε βίντεο που παρουσιάζει εικόνες μέσα από το γκαράζ του Euroferry Olympia, κατά τη διάρκεια της πύρινης κόλασης.

Το αποκαλυπτικό βίντεο, που μετέδωσε το Mega, δείχνει την κατάσταση που επικρατούσε στο γκαράζ του πλοίου τη στιγμή της εκκένωσης, αλλά και εικόνες από τους επιβάτες και το πλήρωμα που επιβιβάζονται σε σκάφη για να απομακρυνθούν από το φλεγόμενοι πλοίο. Το βίντεο τράβηξε με ερασιτεχνική κάμερα από το κινητό του τηλέφωνο Ρώσος επιβάτης.