Αττική οδός: Εθελοντές με ειδικά οχήματα βοήθησαν στον απεγκλωβισμό ΙΧ

«Καταφέραμε να απεγκλωβίσουμε πάνω από 200 αυτοκίνητα»

Η κακοκαιρία Ελπίδα προκάλεσε τεράστια προβλήματα σε κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας εξαιτίας του χιονιού. Οι πολίτες εγκλωβίστηκαν για ώρες στα οχήματά τους στην Αττική οδό. Καθώς η βοήθεια αργούσε, δεν ήταν λίγοι οι ιδιώτες, οι οποίοι με ειδικά διαμορφωμένα οχήματα που διέθεταν ειδικά λάστιχα και αμορτισέρ προσπάθησαν να βοηθήσουν δεκάδες εγκλωβισμένους.

Στην αντεπίθεση η Πολιτική Προστασία: «Ψεύδεται η Αττική Οδός»

Ένας εκ των πολιτών που κατάφεραν να απεγκλωβίσει πολίτες, που ήταν κολλημένοι στο χιόνι και τον πάγο, ήταν ο Νίκος Σκουρής.

«Γυρνώντας από τη δουλειά μου, στο ύψος της Αττικής Οδού στη λεωφόρο Πεντέλης, είδα έναν άνθρωπο πολύ ταραγμένο δίπλα από το αμάξι του που ήταν κολλημένο στο χιόνι. Όταν τον ρώτησα αν χρειάζεται βοήθεια, μου αποκρίθηκε ότι είναι ο γιος του 5 μηνών σε ένα αυτοκίνητο κολλημένος στην Αττική Οδό και δεν μπορεί να βγει, ο άνθρωπος αυτός έκλαιγε» περιέγραψε μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα».

Αττική Οδός: Γιατί εγκλωβίστηκαν οι οδηγοί - Τι απαντά η εταιρία

Τότε, ο Νίκος Σκουρής πήρε την απόφαση να μπει ανάποδα στην Αττική Οδό. «Εγώ μαζί με άλλους που είχαν τέτοια ειδικά διαμορφωμένα αυτοκίνητα ανοίξαμε το κομμάτι της Κηφισίας μέχρι το τούνελ της περιφερειακής Υμηττού. Μπήκαμε μέσα στο τούνελ και οι οδηγοί ήταν με ανοικτές τις μηχανές για τουλάχιστον 7 ώρες και όπως καταλαβαίνετε η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική, ήταν πάρα πολύ επικίνδυνο. Καταφέραμε να απεγκλωβίσουμε πάνω από 200 αυτοκίνητα» ανέφερε.

Όπως εξήγησε, ο ίδιος και η παρέα του που έχουν τέτοια ειδικά διαμορφωμένα αυτοκίνητα, «θα έπρεπε να υπάρχει ένας συντονισμός από την Πολιτεία έτσι ώστε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης να μπορέσουμε να προσφέρουμε βοήθεια».

Ο εθελοντής τόνισε δε, ότι έχουν μιλήσει αρκετές φορές με την Πολιτική Προστασία για να τους παρέχει ειδικές κάρτες πρόσβασης, έτσι ώστε να μπορούν να βοηθούν σε φυσικές καταστροφές. «Δυστυχώς δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση και είναι κρίμα» κατέληξε. 

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο του Star