Συνελήφθη ιερέας για τον βιασμό ανήλικης στα Κάτω Πατήσια

Πήγαινε στο κατηχητικό και τη βίαζε μέσα στον ιερό ναό

Σοκ προκαλεί η είδηση ότι η αστυνομία συνέλαβε έναν ιερέα για τον βιασμό μια 17χρονης κοπέλας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν το 2019 και έως τον Μάιο του 2020. 

Ο 37χρονος ιερέας που κατηγορείται ότι βίασε ανήλικη

Ο 37χρονος ιερέας που κατηγορείται ότι βίασε ανήλικη

Το κορίτσι πήγαινε στο κατηχητικό στην εκκλησία, όπου λειτουργούσε ο 37χρονος στα Κάτω Πατήσια.  Εκείνος ήταν ο πνευματικός της. Κέρδισε την εμπιστοσύνη της, την παρέσυρε, τη βίασε και ασέλγησε σε βάρος της πολλές φορές μέσα στον ιερό ναό. Ο 37χρονος κατηγορείται επίσης πως ζητούσε από το κοριτσάκι να του στέλνει φωτογραφίες με πορνογραφικό περιεχόμενο.

Οι γονείς του παιδιού παρατήρησαν μια αλλαγή στη συμπεριφορά του, καθώς έδειχνε φοβισμένο, ενώ ζήτησε να σταματήσει και το κατηχητικό. Κάθε φορά μάλιστα που συναντούσε τον ιερέα λιποθυμούσε από το φόβο της.

Τελικά βρήκε τη δύναμη και τον περασμένο Νοέμβριο φέρεται να εκμυστηρεύτηκε σε στενό συγγενικό του πρόσωπο τον εφιάλτη που έζησε στα χέρια του ιερέα. Στη συνέχεια οι γονείς του προχώρησαν στην καταγγελία στην αστυνομία. 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας, το τμήμα ανηλίκων ερευνούσε την υπόθεση εδώ και δέκα μέρες, μετά από την καταγγελία που έκαναν, και τελικά τον συνέλαβαν στην Ηλιούπολη, όπου βρίσκεται το σπίτι του. 

Ο 37χρονος ιερέας που κατηγορείται ότι βίασε ανήλικη

Συγκεκριμένα ο ιερέας συνελήφθη με ένταλμα για βιασμό, γεννετήσιες πράξεις με ανηλίκους, κατάχρηση ανηλίκων, πορνογραφία ανηλίκων κατ' εξακολούθηση και συρροή.

Μετά το τέλος της έρευνας και συγκεκριμένα χθες, διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας η δικογραφία και αμέσως, χωρίς καμία καθυστέρηση, κινήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες που οδήγησαν στη σύλληψη του δράστη, ο οποίος σήμερα οδηγήθηκε στον ανακριτή και έλαβε προθεσμία για το πρωί της Τρίτης . 

Ο ιερέας είναι 37 ετών και πατέρας τριών παιδιών. 

Ερευνώνται τέλος και άλλες καταγγελίες κοριτσιών από το ίδιο κατηχητικό όπου πήγαινε και η ανήλικη, καθώς φαίνεται ότι η καταγγέλουσα δεν είναι το μόνο θύμα του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει:

Συνελήφθη χθες (20-1-2022) το απόγευμα, δυνάμει εντάλματος, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ημεδαπός κατηγορούμενος για βιασμό, γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους, κατάχρηση ανηλίκων και πορνογραφία ανηλίκων κατ' εξακολούθηση και κατά συρροή.

Ειδικότερα, ο ανωτέρω κατηγορείται ότι σε παρελθόντα χρόνο, διέπραξε τα προαναφερόμενα αδικήματα σε βάρος ανήλικης.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε, υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση για διενέργεια κύριας ανάκρισης. Σε βάρος του ημεδαπού εκδόθηκε ένταλμα, δυνάμει του οποίου συνελήφθη.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top