Αιγάλεω: Ξύλο μεταξύ καθηγητή και μαθητών σε ΕΠΑΛ

«Χτυπούσαν τον εκπαιδευτικό επί μία ώρα»

Ένα ακόμα περιστατικό βίας εκδηλώθηκε την Τρίτη στο 2ο ΕΠΑΛ Αιγάλεων, μεταξύ καθηγητή και μαθητών που πιάστηκαν στα χέρια. 

Το επεισόδιο σημειώθηκε γύρω στις 12:00 το μεσημέρι. Μαθητές καταγγέλλουν ότι ο καθηγητής τους τους επιτέθηκε φραστικά και στη συνέχεια χειροδίκησε σε βάρος κάποιων από αυτών γιατί έπαιζαν ποδόσφαιρο στον διάδρομο του σχολείου. 

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο καθηγητής φέρεται να έπιασε μια μαθήτρια από τον λαιμό και να τη χαστούκισε, όταν εκείνη του ζήτησε τον λόγο γιατί επιτέθηκε στους συμμαθητές της. 

Μάλιστα οι μαθητές υποστηρίζουν ότι ο καθηγητής τους βιντεοσκοπούσε και τους απειλούσε ότι θα κινηθεί νομικά. 

Στο σχολείο κλήθηκε η αστυνομία με αποτέλεσμα ο καθηγητής και οι μαθητές να μεταφερθούν στο αστυνομικό τμήμα. Εκεί τα πνεύματα ηρέμησαν και καμία από τις δύο πλευρές δεν υπέβαλε μηνύσεις. 

Βίντεο που έφερε στη δημοσιότητα ο Alpha αποτυπώνει την ένταση που δημιουργήθηκε χθες στο ΕΠΑΛ, με τους μαθητές να φωνάζουν στον καθηγητή κι εκείνος να φαίνεται να τους σπρώχνει. 

ΕΠΑΛ Αιγάλεω: «Χτυπούσαν τον καθηγητή επί μία ώρα»

Συνάδελφος του εκπαιδευτικού, ο οποίος είναι και πρόεδρος της τοπικής ΕΛΜΕ, μιλώντας στον ΑΝΤ1 υποστήριξε πως ο φιλόλογος χτυπήθηκε επί μία ώρα. 

«Ένα πλήθος περίπου 50 μαθητών τον χτυπούσε επί μία ώρα. Αρχικά ξεκίνησε το περιστατικό από έξι – επτά μαθητές που έπαιζαν μπάλα κι έπειτα από πολλούς μαθητές μαζί. Υπήρξε χρήση ακραίας βίας με χτυπήματα στο κεφάλι», είπε ο κ. Θ. Κατσωνόπουλος. 

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος των Συλλόγων Γονέων στο Αιγάλεω, Β. Γεωργοπάνου, εξέφρασε την θλίψη της για το περιστατικό.