Κηδεία Φώφης Γεννηματά: Ο 17χρονος γιος της θα εκφωνήσει επικήδειο λόγο

«Θέλω να δω τα παιδιά μου να προκόβουν» είχε πει σε συνέντευξή της

Τα προφητικά λόγια της Φώφης Γεννηματά μέσα από τις συνεντεύξεις της - Βίντεο: Αλήθειες με τη Ζήνα

Η Φώφη Γεννηματά, που «έχασε» την μάχη με τον καρκίνο το πρωί της Δευτέρας, είχε μιλήσει ανοιχτά για τον αγώνα της στις πιο γενναίες συνεντεύξεις της ζωής της.

Φώφη Γεννηματά: «Λιποθυμούσε στις σκάλες, σηκωνόταν και έλεγε “όχι ακόμη”»

Στιγμές συγκίνησης, προφητικά λόγια και μία παρακαταθήκη που αφήνει πίσω σε όλους εκείνους που αγωνίζονται για το υπέρτατο αγαθό της ζωής.

Φώφη Γεννηματά

«Ποτέ δε φεύγει ο φόβος. Απλώς τον σπρώχνεις λίγο πιο πίσω και απλά προχωράς. Και εγώ και η αδελφή μου είχαμε όλα τα εφόδια για να σταθούμε στα πόδια μας και να προχωρήσουμε παρακάτω», είχε πει τον Νοέμβριο του 2017 στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη για τον θάνατο και των δύο γονιών της από καρκίνο μέσα σε λίγους μήνες.

Φώφη Γεννηματά: «Έφυγε» στην ίδια ηλικία με τους γονείς της

Αυτό που θέλω είναι να δω τα παιδιά μου ευτυχισμένα. Να προκόβουν, να στέκονται στα πόδια τους. Ακόμα και αν δεν έχουν εμένα δίπλα τους.

Η Φώφη Γεννηματά είχε παντρευτεί δύο φορές κι απέκτησε τρία παιδιά. Πρώτος σύζυγός της ήταν ο Αλέξανδρος Ντέκας, με τον οποίο παντρεύτηκε όταν ήταν 22 ετών κι απέκτησαν μαζί μία κόρη, την Αιμιλία. Κατάφερε να φέρει στον κόσμο το πρώτο της παιδία σχεδόν μια δεκαετία μετά, αφού όπως είχε πολλές φορές δηλώσει, δυσκολεύτηκε πολύ να μείνει έγκυος.

Φώφη Γεννηματά παιδιά

Η Φώφη Γεννηματά με τα παιδιά της.

Φώφη Γεννηματά: Η ύστατη μάχη στον «Ευαγγελισμό»

Φώφη Γεννηματά: «Ήταν στίγμα για τη γυναίκα να είναι άρρωστη»

Σε άλλη συνέντευξή της είχε μιλήσει ανοιχτά για την αρρώστια της και τα «ταμπού» της κοινωνίας, όταν είχε νοσήσει από καρκίνο η μητέρα της.

«Ήταν στίγμα όταν μια γυναίκα αρρώσταινε, υπήρχε ταμπού, δεν έπρεπε να μαθευτεί τι περνάει η οικογένεια. Κανείς δεν πίστευε ότι η μάχη αυτή μπορεί να κερδηθεί», είχε εκμυστηρευτεί συγκινημένη στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» τον Μάρτιο του 2020 και πρόσθεσε:

Η γυναίκα δεν παύει να είναι γυναίκα όταν αρρωσταίνει. Δεν τελειώνει εδώ ούτε η ζωή, ούτε η θηλυκότητα. Πρέπει να παλεύουμε, να αγαπάμε και να προσέχουμε τον εαυτό μας. Είναι σκληρός ο αγώνας, αλλά πρέπει να τον δώσουμε.

Φώφη Γεννηματά καρκίνος

Φώφη Γεννηματά: Την Τετάρτη το μεσημέρι η κηδεία της

Η κηδεία της Φώφης Γεννηματά θα τελεστεί την Τετάρτη στη Μητρόπολη Αθηνών (14:00) και η ταφή της στο Α' Νεκροταφείο, ενώ η σορός της θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από τις 10 το πρωί. Τον επικήδειο λόγο από την πλευρά της οικογένειας θα εκφωνήσει ο 17χρονος γιος της, Γιώργος. Επικήδειο θα εκφωνήσουν και τρεις θεσμικοί εκπρόσωποι: η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας και ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλάκης. 

Επίσης, αποφασίστηκε η μεσίστια έπαρση της σημαίας σε όλα τα δημόσια κτίρια την 27η Οκτωβρίου, λόγω της κήρυξης από τον πρωθυπουργό της χώρας εθνικού πένθους.

 

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top