Συνελήφθη 34χρονος τζιχαντιστής για συμμετοχή στον ISIS

Φέρεται να συμμετείχε σε φρικαλεότητες του Ισλαμικού Κράτους

Στη σύλληψη ενός 34χρονου που κατηγορείται για συμμετοχή στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS) προχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.).

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συλληφθείς έχει καταγωγή από το Ιράκ, βρίσκεται στην Ελλάδα μαζί με την σύζυγό του και τα τέσσερα παιδιά τους από το 2018 και κατηγορείται για τη δράση του στο εξωτερικό. Ζήτησε πολιτικό άσυλο το οποίο απορρίφθηκε σε πρώτο βαθμό. Έκανε και δεύτερη αίτηση που επίσης απορρίφθηκε σε 2ο βαθμό. Στη συνέχεια έκανε προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια, ζητώντας και πάλι άσυλο για ανθρωπιστικούς λόγους, η οποία εκκρεμεί.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, πριν από λίγες ημέρες οι ελληνικές αρχές ενημερώθηκαν από ξένη υπηρεσία ότι Ιρακινός με τα στοιχεία του 34χρονου αναζητείται ως μέλος του ISIS, ενώ υπάρχει και οπτικό υλικό από βίντεο που φαίνεται σε εκδηλώσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης με οπλισμό από 2014. 

Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι αρχές και ο Ιρακινός εντοπίστηκε από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, σε συνεργασία με την ΕΥΠ, στο κέντρο της Αθήνας όπου συνελήφθη.

Ο κατηγορούμενος θα οδηγηθεί το πρωί της Τρίτης ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.