Κοζάνη: «Τη σκότωσε και ήθελε να φανεί σαν ληστεία»

Συζυγοκτόνος δικάστηκε εννέα χρόνια μετά - Ξεσπούν οι συγγενείς

Η συνέντευξη των συγγενών της 31χρονης από την Κοζάνη στη Ζήνα Κουτσελίνη/ «Αλήθειες με τη Ζήνα» (27/9/21)

Πριν από 11 χρόνια ένα έγκλημα στην Κοζάνη συγκλόνισε το πανελλήνιο, όταν μια 31χρονη γυναίκα δολοφονήθηκε άγρια από τον σύζυγό της.

Έντεκα γυναικοκτονίες σε εννέα μήνες - Όλο και μακραίνει η «μαύρη» λίστα

Αρχικά, ο σύζυγος της άτυχης γυναίκας είχε προσπαθήσει να κάνει το έγκλημα να φανεί σαν ατύχημα. Όλα ξεκίνησαν στις 23 Αυγούστου του 2010, όταν η 31χρονη βρέθηκε νεκρή σε λίμνη αίματος μέσα στο σπίτι της. Αρχικά, ο σύζυγος είχε υποστηρίξει πως η γυναίκα είχε πέσει από την εσωτερική σκάλα του σπιτιού, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει αυτοψία την ημέρα του συμβάντος. 

Σε δεύτερο χρόνο και έπειτα από τρεις ημέρες, έγινε η αυτοψία και η ιατροδικαστική εξέταση, η οποία απέδειξε πως πρόκειται για έγκλημα και όχι για δυστύχημα. Τέσσερα χρόνια μετά το έγκλημα ξεκίνησε η δίκη, με τον σύζυγό της άτυχης γυναίκας να καταδικάζεται πρωτόδικα σε 20ετη φυλάκιση. Σημειώνεται πως του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του προτέρου έντιμου βίου και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μέχρι πριν την εκδίκαση της έφεσης. 

Γλυκά Νερά: «Άκουγα τσακωμούς» - Η κατάθεση της γειτόνισσας της Καρολάιν

Το 2019 ο κατηγορούμενος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος και καταδικάστηκε σε ισόβια χωρίς κανένα ελαφρυντικό. Ο 48χρονος πριν λίγο καιρό άσκησε έφεση στον Άρειο Πάγο, ενώ ο εισαγγελέας πρότεινε να αναγνωριστεί στον δράστη το ελαφρυντικό του προτέρου έντιμου βίου.

Ξεσπούν οι συγγενείς της 31χρονης 

Ο αδερφός της άτυχης 31χρονης αλλά και μια αδελφική φίλη της μίλησαν στη Ζήνα Κουτσελίνη και την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» για την οργή που νιώθουν για την εξέλιξη της υπόθεσης.

«Τον γνώρισε όταν ήταν 18 χρόνων. Ήταν πολύ μικρό κορίτσι και τον ερωτεύτηκε. Αυτός είχε δείξει από την αρχή τον χαρακτήρα του. Παντρεύτηκαν το 2000, γιατί ήταν έγκυος. Εκείνος την κακοποιούσε λεκτικά και σωματικά και της στερούσε το ίδιο της το παιδί» δήλωσε η φίλη της 31χρονης για τη γνωριμία του ζευγαριού. 

Ο αδερφός της σημείωσε πως η μητέρα του φερόμενου συζυγοκτόνου ήθελε να μεγαλώσει μόνη της το παιδί και δεν άφηναν την 31χρονη να το βλέπει. 

Οι περιγραφές των συγγενών του θύματος συγκλονίζουν: «Το παρουσίασε όλο σαν ατύχημα, ενώ τη βρήκε σε μια λίμνη αίματος. Ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν στο σπίτι, ότι άνοιξε την πόρτα και την βρήκε πεσμένη από τη σκάλα. Κοιτούσε να μας παραπλανήσει όλους περί ατυχήματος. Ήταν ψυχρός και εκδικητικός. Της έδινε σφαλιάρες και χαστούκια για να συνέλθει από τη λιποθυμία. Έχουν περάσει 11 χρόνια και έως σήμερα δεν έχει πει μία συγγνώμη, πρώτα στο παιδί του και μετά σε εμάς».

Γυναικοκτονία Ρόδος: «Η συγγνώμη της οικογένειας δεν έχει καμία σημασία»

«Ο ίδιος έπιανα τα αίματα από την αδερφή μου και καθάρισα. Κακώς το έκανα. Έπρεπε να πάει η αστυνομία. Είχα πάθει σοκ. Τα έβλεπα στον ύπνο μου για 11 χρόνια» λέει συγκινημένος ο αδερφός της 31χρονης. 

Οι συγγενείς της άτυχης γυναίκας δήλωσαν πως όταν το σενάριο του ατυχήματος δεν έπειθε πλέον κανέναν, ο γυναικοκτόνος προσπάθησε να πείσει τους πάντες πως μπήκαν ληστές και δολοφόνησαν την 31χρονη, παρόλο που δεν υπήρχε κανένα σημάδι παραβίασης του σπιτιού.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top