Οδοντριατρεία: «Δε θα χρειάζεται rapid test για τους εμβολιασμένους»

Έρχεται νέα ΚΥΑ, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής

Με rapid test οι εμβολιασμένοι, με μοριακό οι ανεμβολίαστοι στα οδοντιατρεία - Βίντεο ΕΡΤ1

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, φαίνεται πως με νέα ΚΥΑ θα διευθετηθεί το ζήτημα του επιπλέον κόστους για τους ασθενείς των οδοντιάτρων. Υπενθυμίζεται ότι αντιδράσεις προκλήθηκαν από τους οδοντιάτρους, αφού βάσει του τελευταίου ΦΕΚ της κυβέρνησης, οι επισκέψεις των ασθενών στον οδοντίατρο προϋποθέτουν τη διενέργεια μοριακού τεστ για τους ανεμβολίαστους και rapid test για τους εμβολιασμένους.

Οδοντιατρεία: Με rapid test οι εμβολιασμένοι, με μοριακό οι ανεμβολίαστοι

Όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής, Αθανάσιος Υφαντής, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ και τη ραδιοφωνική εκπομπή «Πρωινή Παρέα», ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης αποδέχθηκε τη συμμετοχή ενός καθηγητή Οδοντιατρικής στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων. «Χθες συμμετείχε στην επιτροπή ο κ. Τζούτζας, ο οποίος εξήγησε κάποια πράγματα και τελικά θα υπάρξει μια καινούρια ΚΥΑ, που θα προβλέπει το αυτονόητο, ότι οι εμβολιασμένοι δε θα χρειάζονται rapid test» εξήγησε ο κ.Υφαντής.

Οδοντίατροι: Να γίνει προαιρετικό το rapid test στους εμβολιασμένους

«Εδώ και 18 μήνες ζητούσαμε να υπάρξει ένας οδοντίατρος, καθηγητής πανεπιστημίου, ο οποίος να συμμετέχει στην επιτροπή των επιστημόνων ώστε για θέματα στην οδοντιατρική να υπάρχει η γνώμη ενός επιστήμονα που συμμετέχει σε ελληνικές, ευρωπαϊκές και αμερικανικές εταιρείες και είναι 40 χρόνια πάνω στις λοιμώξεις», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής.

Ο ίδιος τόνισε ότι καθόλη τη διάρκεια της πανδημίας, τα οδοντιατρεία θωρακίστηκαν με μάσκες, ποδιές, προσωπίδες, με μηχανήματα καθαρισμού αέρα, με ισχυρές αναρροφήσεις προκειμένου να περιοριστεί το αερόλυμα. «Αυτές τις διευκρινίσεις έδωσε ο κ. καθηγητής στην επιτροπή και γι’ αυτό θα γίνει διόρθωση της όλης διαδικασίας» είπε ο κ. Υφαντής, σημειώνοντας πως δεν υπήρξε καμία διασπορά από οδοντιατρείο όλο αυτό το διάστημα.

Σημειώνεται πάντως, ότι αυτό που ισχύει είναι ότι οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να προσέρχονται στο οδοντιατρείο με rapid test και οι εμβολιασμένοι με μοριακό τεστ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top