Δικαστικές αποφάσεις εκταφής νεκρών για να δουν αν πέθαναν από κορωνοϊό

«Είμαστε τρελοκομείο πια», σχολίασε ο λοιμωξιολόγος Μάριος Λαζανάς

Όσα αποκάλυψε ο Μάριος Λαζανάς για τους αρνητές - Πηγή/βίντεο: Σκάι

Δεν έχουν τέλος τα περίεργα περιστατικά που αφορούν τους αρνητές του του κορωνοϊού. Μετά τις εικόνες έντασης σε σχολεία της χώρας, με αρνητές γονείς να τσακώνονται με εκπαιδευτικούς επειδή δε θέλουν να κάνουν τα παιδιά τους self test, προβλήματα φαίνεται να δημιουργούν σε πολλά νοσοκομεία της χώρας και συγγενείς ασθενών. 

Θέρμη: Στον εισαγγελέα πατέρας - «Θα ξαναπάει στο σχολείο χωρίς self test»

Όπως είπε στον Σκάι ο λοιμωξιολόγος και μέλος της Επιτροπής Μάριος Λαζανάς, πολλοί είναι οι γιατροί που τρέχουν στα δικαστήρια μετά από μηνύσεις αρνητών και «δυστυχώς αν σου συμβεί οτιδήποτε από αυτά πρέπει να τρέχεις μόνος σου, με τους δικούς σου δικηγόρους», όπως ανέφερε.

Εκείνο, όμως, που προκάλεσε μεγαλύτερη αίσθηση είναι η δήλωσή του ότι αρκετοί αρνητές ζητούν να γίνουν εκταφές συγγενών τους προκειμένου να επανεξεταστεί η αιτία θανάτου τους, αφού αμφισβητούν ότι πέθαναν από κορωνοϊό.

Όπως είπε ο κ. Λαζανάς, μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί τουλάχιστον τρεις αποφάσεις δικαστηρίου για εκταφές νεκρών προκειμένου να διαπιστωθεί ότι πέθαναν από Covid-19.

«Είμαστε τρελοκομείο πια», είπε ο κ. Λαζανάς, προσθέτοντας ότι εκτός από την υπογραφή γιατρού σε έναν θάνατο, υπάρχουν σειρά ιατρικών εγγράφων και εξετάσεων και δε λαμβάνεται υπόψη τίποτα από αυτά.

Παρέμβαση εισαγγελέα για τους αντιεμβολιαστές που στρέφονται εναντίον εκπαιδευτικών

Την ίδια ώρα, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής παρενέβει στις πρόσφατες μηνύσεις των αντιμεβολιαστών κατά των εκπαιδευτικών, οι οποίοι καλούνται να εφαρμόσουν τον νόμο για την τήρηση των μέτρων στα σχολεία προς αποφυγή της μετάδοσης του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ζαχαρής παρήγγειλε στους κατά τόπους εισαγγελείς εφετών και πρωτοδικών της χώρας να διερευνήσουν τάχιστα εάν οι ενέργειες των αντιεμβολιαστών κατά εκπαιδευτικών συνιστούν αξιόποινες πράξεις και σε καταφατική περίπτωση να ενεργήσουν όπως ο νόμος ορίζει. Ακόμα, ζητά, λόγω της σοβαρότητας των εν λόγω υποθέσεων, η παρέμβασή τους να είναι άμεση και συνεχής με στόχο την τήρηση των νόμων και την προστασία της δημόσιας υγείας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top