Πέτρος Φιλιππίδης: Αυτό είναι το απολογητικό υπόμνημα του ηθοποιού

Πώς απαντά στις καταγγελίες για βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού

Όσα αποκάλυψε ο Πέτρος Κουσουλός στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» για το απολογητικό υπόμνημα Φιλιππίδη

Σχεδόν 11.000 λέξεις χρησιμοποίησε ο Πέτρος Φιλιππίδης στο απολογητικό του υπόμνημα, τον περασμένο Ιούλιο, προκειμένου να απαντήσει σε καθεμία από τις τρεις καταγγέλλουσες, που τον κατηγορούν για βιασμό και για δύο απόπειρες βιασμού. 

Πέτρος Φιλιππίδης: Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισής του

Όλα όσα υποστήριξε ο ηθοποιός και σκηνοθέτης, ο οποίος παραμένει προφυλακιστέος στις φυλακές Τρίπολης εδώ και δύο μήνες, αποκάλυψε η εφημερίδα Μπαμ και ο Πέτρος Κουσουλός. Ο δημοσιογράφος περιέγραψε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» την εκδοχή του Πέτρου Φιλιππίδη. Ο ηθοποιός στο πολυσέλιδο υπόμνημά του κάνει λόγο για ανυπόστατες κατηγορίες.

Πέτρος Φιλιππίδης: «Ακόμη τον φοβάμαι. Ανάσανα»

Καταγγελία για βιασμό το 2008

Για την πρώτη καταγγέλλουσα, η οποία τον κατηγορεί για βιασμό το 2008 στα καμαρίνια του θέατρου Ήβη, ο Πέτρος Φιλιππίδης υποστήριξε πως είναι κόρη φίλης του ηθοποιού και πως δεν είχε καμία σχέση μαζί της. Μάλιστα, τη χαρακτήρισε «εμμονική», επισημαίνοντας ότι τον ενοχλούσε δημιουργώντας πρόβλημα και στη σχέση με τη γυναίκα του.

Πέτρος Φιλιππίδης: «Λύγισε» όταν αντίκρυσε τη σύζυγό του στη φυλακή

Τι υποστήριξε ο Πέτρος Φιλιππίδης

«Η καταγγέλλουσα είναι κόρη ηθοποιού, με την οποία συνεργάστηκε από το 2004 έως το 2010 σε δύο παραστάσεις. Έως το έτος 2007 δεν την είχε γνωρίσει καν. Η μητέρα της του είπε πως η κόρη της ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με το θέατρο. Της απάντησε να τη φέρει στο θέατρο να μιλήσουν. Στη συνάντησή τους, παρουσία της μητέρας της, της ανέφερε πως οι εισαγωγικές εξετάσεις σε όλες τις δραματικές σχολές είχαν ολοκληρωθεί για το τρέχον έτος και θα έπρεπε να προετοιμαστεί για την επόμενη χρονιά. Εκείνη επέμεινε, γιατί δεν ήθελε να χάσει τη χρονιά.

Ποτέ δεν προσπάθησε να την προσεγγίσει ερωτικά, δεν της τηλεφωνούσε βραδινές ώρες όπως η ίδια ισχυρίζεται, ούτε της έστελνε γραπτά μηνύματα. Αντιθέτως, εκείνη του τηλεφωνούσε συνεχώς και επίμονα, ακόμη και σε περίοδο καλοκαιρινών διακοπών που βρισκόταν μαζί με την οικογένειά του, κάτι το οποίο έφερνε σε δύσκολη θέση τόσο εκείνον όσο και τη σύζυγό του.

Το 2008 και ενώ βρισκόταν σε καλοκαιρινές διακοπές με την οικογένειά του και φιλική παρέα, η καταγγέλλουσα τον καλούσε στο τηλέφωνο ακατάλληλες ώρες με επιμονή μέχρι να της απαντήσει, «θέλοντας απλώς να τον ακούσει», όπως η ίδια έλεγε. Αυτό τον έφερνε σε τρομερά άβολη θέση και επανειλημμένως είχε διαπληκτιστεί εξαιτίας αυτού με τη σύζυγό του, ως το επιβεβαιώνει και η ίδια στην κατάθεσή της.

Είχε έρθει πολλάκις σε δύσκολη θέση με την προκλητική συμπεριφορά της. Ουδέποτε την κάλεσε ή βρέθηκε μόνος μαζί της, ούτε προσπάθησε να έρθει σε σεξουαλική επαφή μαζί της και μάλιστα χωρίς τη θέλησή της, «ως ψευδώς ισχυρίζεται».

Δε στέκει στην κοινή λογική να έχει προσπαθήσει να έρθει σε συνουσία μαζί της και εκ των υστέρων να έρχεται στο θέατρο για να τον συναντήσει για να μιλήσουν δήθεν για δουλειά

Η συμπεριφορά της καταγγέλλουσας ήταν εμμονική, σχεδόν αρρωστημένη»

Ο Πέτρος Φιλιππίδης στην παράσταση «Την Πέμπτη, κύριε Γκρην» το 2020- φωτογραφία NDP

Ο Πέτρος Φιλιππίδης στην παράσταση «Την Πέμπτη, κύριε Γκρην» το 2020- φωτογραφία NDP

Καταγγελία για απόπειρα βιασμού το 2010

Αναφερόμενος στη δεύτερη καταγγέλλουσα ο Πέτρος Φιλιππίδης υποστήριξε ότι υπήρχε αμοιβαία έλξη μεταξύ τους, πως εκείνη τον προσέγγισε και πως είχαν συνευρεθεί πάνω από μία φορές.

Τι υποστήριξε ο Πέτρος Φιλιππίδης

«Γνωρίστηκαν μετά από σύσταση ενός κοινού γνωστού, δικηγόρου, λέγοντάς του μάλιστα ότι του έστειλε το βιογραφικό της ανιψιάς του να το δει, μήπως μπορούσα να την αξιοποιήσει σε κάποια επαγγελματική του δουλειά. Δέχτηκε μετά χαράς να συναντηθεί με την ‘‘ανιψιά’’ του. 

Μία από τις φορές που είχε πάει στο θέατρο και κάθισαν, μετά το τέλος της παράστασης, στο καμαρίνι του συνομιλώντας, η καταγγέλλουσα ήταν ακόμη πιο εκδηλωτική από τις προηγούμενες φορές. Πραγματικά του άρεσε σαν γυναίκα. Κάθονταν και οι δύο στον καναπέ που υπήρχε μέσα στο καμαρίνι του και με κάθε ευκαιρία τον άγγιζε στα χέρια, στα μπράτσα, στο πόδι. Το δυναμικό και πολλά υποσχόμενο βλέμμα της τον διαπερνούσε και όλως αίφνης τον πλησίασε, ανέβηκε επάνω του και άρχισε να τον φιλάει.

Ήρθαν ακόμη μια φορά πιο κοντά. Αφού ολοκληρώθηκε μεταξύ τους η συνεύρεση, σηκώθηκαν από το πάτωμα και ντύθηκαν. Της πρότεινε αν ήθελε να καθίσει και να δει την παράσταση. Εκείνη όμως άλλαξε αμέσως θέμα, ρωτώντας τι θα γίνει με τον ρόλο κτλ. Της απάντησε ότι δε θα παίξει στην παράσταση, καθώς η κοπέλα που κρατούσε μέχρι τότε τον ρόλο θα ακολουθούσε στην περιοδεία στη Θεσσαλονίκη, οπότε δεν τη χρειάζονταν.

Η καταγγέλλουσα στο άκουσμα αυτό εξαγριώθηκε, άρχισε να του λέει πως την κορόιδεψε, πως έχει πει σε όλους τους γνωστούς της ότι θα συνεργαστούν, πως θα γινόταν ρεζίλι, και πως ήθελε να φύγει εκείνη τη στιγμή λέγοντας ότι την εκμεταλλεύτηκε και πως δεν ήθελε να τον ξαναδεί στα μάτια της.

Επειδή την είδε απογοητευμένη, κάνοντας μία προσπάθεια να την προσεγγίσει και να γυρίσει, της έστειλε μετά από λίγη ώρα ένα μήνυμα ερωτικού περιεχομένου, δεν έλαβε όμως την παραμικρή απάντηση»

Ο Πέτρος Φιλιππίδης στην παράσταση «Ψύλλοι στ’ αυτιά» το 2019- φωτογραφία NDP

Ο Πέτρος Φιλιππίδης στην παράσταση «Ψύλλοι στ’ αυτιά» το 2019- φωτογραφία NDP

Καταγγελία για απόπειρα βιασμού το 2014

Την τρίτη καταγγέλουσα την είχε συναντήσει μόνο μια φορά υποστήριξε ο Πέτρος Φιλιππίδης στην απολογία του, σημειώνοντας πως εκείνη ήταν που τον προσέγγισε.

Τι υποστήριξε ο Πέτρος Φιλιππίδης

«Συνομίλησαν πρώτη φορά μέσω Instagram ‘‘περί ανέμων και υδάτων’’. Σταδιακά άρχισαν να συνομιλούν και για άλλα θέματα, πλην του επαγγελματικού και από τα μηνύματα και το ύφος του ήταν ξεκάθαρη η διάθεσή προσέγγισής του.
Βρέθηκαν σε μια καφετέρια του Ψυχικού και του έφερε το βιογραφικό της, το οποίο και κοίταξε, πλην όμως μετά η συζήτηση επεκτάθηκε και σε έτερα ζητήματα, όχι μόνο επαγγελματικής φύσεως. Η καταγγέλλουσα ήταν πολύ ευχάριστη, εκδηλωτική και χαμογελαστή. 

Του μίλησε απευθείας στον ενικό σαν να γνωρίζονταν καιρό. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, του επέδειξε διάφορες καλλιτεχνικές φωτογραφίες της, μεταξύ των οποίων ήταν και μία γυμνή φωτογράφιση.

Μετά από αρκετή ώρα αποφάσισαν να φύγουν από την καφετέρια. Ρώτησε την καταγγέλλουσα εάν είχε έρθει με κάποιο μεταφορικό μέσο ή εάν ήθελε να τη μεταφέρει με το αυτοκίνητό του και του απάντησε ότι είχε έρθει με ταξί οπότε θα έφευγε με τον ίδιο τρόπο. Για λόγους ευγενείας, αφού του εξήγησε ότι μένει σχετικά κοντά, πρότεινε να τη μεταφέρει με το αυτοκίνητό του, ώστε να τη διευκολύνει. Η ίδια δέχθηκε. Πριν καλά καλά εκκινήσει τη μηχανή του αυτοκινήτου, η καταγγέλλουσα άπλωσε το αριστερό της χέρι και τον άγγιξε. Τον κοίταξε με ένα βλέμμα γεμάτο ερωτικό νόημα, χαμογελώντας και χωρίς να πουν τίποτα έκανε αναστροφή με το αυτοκίνητο.

Η πράξη της αυτή τον ξάφνιασε ιδιαίτερα ευχάριστα και δεν τη σταμάτησε. Δεν είπαν τίποτα, κοιτάχτηκαν, χαμογέλασαν και τη ρώτησε εάν επιθυμούσε να την πάει με το αυτοκίνητο στο σπίτι της. Εκείνη του είπε απλά να την αφήσει σε κάποιο σημείο στη Λεωφ. Κηφισίας.

Έτσι και έπραξε. Χαιρετήθηκαν, λέγοντάς της ότι θα ήθελε να τη ξανασυναντήσει με την πρώτη ευκαιρία όταν θα ήταν στην Αθήνα και οι δύο και συνέχισε τη διαδρομή προς το σπίτι του. Αυτή ήταν η πρώτη και τελευταία φορά που συνάντησε την καταγγέλλουσα».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top