Εξαδάκτυλος στο Star:«Πολλοί από τους ανεμβολίαστους θα χάσουν τη ζωή τους»

Όσα είπε για τη μετάλλαξη Δέλτα και το τέταρτο κύμα της πανδημίας

Όσα είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος για τη μετάλλαξη Δέλτα και τους εμβολιασμούς.

Η μετάλλαξη Δέλτα έφερε αύξηση κρουσμάτων τόσο στην Ευρώπη όσο και στη χώρα μας με τους ειδικούς να κρούουν το καμπανάκι και να προειδοποιούν για ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας εάν δεν επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί.

Κορωνοϊός: 2.327 νέα κρούσματα σήμερα - 142 διασωληνωμένοι και 2 νεκροί

Σήμερα Σάββατο ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.347 νέα κρούσματα, αριθμός αυξημένος σε σχέση με τους αριθμούς που ανακοινώθηκαν μέσα στην εβδομάδα. Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας Αθάνασιος Εξαδάκτυλος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων Σαββατοκύριακου του Star υπενθύμισε ότι η μετάλλαξη Δέλτα είναι πολύ πιο μεταδοτική από το αρχικό στέλεχος του ιού και κάθε φορέας μπορεί να κολλήσει εννέα άτομα.

Κρούσματα σήμερα: Στο επίκεντρο της πανδημίας Αττική και Κρήτη

Εξαδάκτυλος: «Οι ανεμβολίαστοι είναι εκτεθειμένοι»

Ο κ. Εξαδάκτυλος προς όλους τους πολίτες να σπεύσουν να κλείσουν ραντεβού για το εμβόλιο και να εμβολιαστούν άμεσα, καθώς όπως ανέφερε το νέο κύμα θα αφορά όσους δεν έχουν εμβολιαστεί και σύντομα ο ιός θα περάσει από τις νεαρότερες ηλικίες στους μεγαλύτερους, λέγοντας χαρακτηριστικά:

Από τις μεγαλύτερες ηλικίες οι ανεμβολίαστοι θα ταλαιπωρηθούν περισσότερο από τον ιό. Θα δοκιμαστούν πολύ σκληρά και αρκετοί θα χάσουν τη μάχη.

Σύψας: «Το φθινόπωρο θα κολλήσουν όλοι οι ανεμβολίαστοι»

Εξαδάκτυλος: «Οι μεγαλύτεροι αριθμοί δε θα μας εκπλήξουν»

«Δυστυχώς τα 2.000 κρούσματα τα είδαμε νωρίτερα απ΄ότι περιμέναμε. Οι μεγαλύτεροι αριθμοί που θα ακολουθήσουν δεν πρέπει να μας εκπλήξουν», είπε ο κ. Εξαδάκτυλος για την αύξηση κρουσμάτων την οποία συνέδεσε με τις «ανοικτές» δραστηριότητες και τη μεγάλη μεταδοτικότητα του ιού.

Τόνισε, δε, πως πρέπει να προστατευτούν και να εμβολιαστούν οι άνω των 50 προκειμένου να μην αυξηθούν οι αριθμοί των νεκρών και των διασωληνωμένων.

Τέλος, ο κ. Εξαδάκτυλος επεσήμανε για μια ακόμη φορά πόσο σημαντικός είναι ο εμβολιασμός των νεών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, καθώς δεν αποκλείεται στην πορεία να εμφανιστεί κάποια νέα μετάλλαξη που θα τους αφορά και αυτούς.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων Σαββατοκύριακου του Star.