Μαγιορκίνης: Χαλαρώνει η πίεση στο ΕΣΥ - Καλύτερη η εικόνα της χώρας

Τι είπε στη σημερινή ενημέρωση ο καθηγητής Επιδημιολογίας

«Χαλαρώνει» η πίεση που δέχεται το ΕΣΥ ανέφερε κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Κορωνοϊός: 1.112 τα νέα κρούσματα - Πτώση στον αριθμό των διασωληνωμένων

Μείωση παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες τόσο στον συνολικό αριθμό διαγνώσεων όσο και στον αριθμό των νέων εισαγωγών. Όπως γνωστοποίησε ο καθηγητής, έχουν γίνει περίπου 21 εκατομμύρια έλεγχοι με self test και έχουν εντοπιστεί σχεδόν 30.000 θετικά στην Covid-19 δείγματα.

«H συνολική εικόνα (της πανδημίας) δείχνει ότι πιθανώς οδηγούμαστε σε ύφεση» ανέφερε ο κ. Μαγιορκίνης. 

Κορωνοϊός: Στην Αττική σχεδόν τα μισά κρούσματα- Πόσα στην υπόλοιπη χώρα

Αναφερόμενος στην αποτελεσματικότητα των εμβολίων, τόνισε ότι το «στέλεχος Δ» καλύπτεται σε ικανοποιητικό βαθμό τόσο από το εμβόλιο της AstraZeneca όσο και από αυτό των Pfizer/BioNTech.

Μειωμένος ο αριθμός των κρουσμάτων σήμερα

Σήμερα, Παρασκευή 4 Ιουνίου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.112 νέα κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων έξι εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 34, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.218 θάνατοι.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 445 με διάμεση ηλικία τους τα 67 έτη. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.491 ασθενείς.