Κερατέα: Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά

Οι φλόγες πέρασαν μέσα από τις αυλές των σπιτιών

Αποκλειστικές εικόνες από το σημείο που ξέσπασε φωτιά στην Κερατέα. Βίντεο: Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε το πρωί στην Κερατέα μεταξύ Θορικού και Δασκαλιού, κοντά σε οικισμούς και υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια. Η Πυροσβεστική προχώρησε στην προληπτική εκκένωση του οικισμού Ρουμούντι.

Χαμηλή βλάστηση έκαψε η φωτιά στην Κερατέα

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν και στην επιχείρηση συμμετείχαν 36 πυροσβέστες με 17 οχήματα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

 

 

Η φωτιά έκαψε χαμηλή βλάστηση και ξεκίνησε μέσα από τον οικισμό Ρουμούντι. Πέρασε από τις αυλές των σπιτιών, χωρίς να προκληθούν ευτυχώς ζημιές στα σπίτια, παρά μόνο σε εξωτερικούς χώρους. 

Στην περιοχή επιχείρησαν 36 πυροσβέστες με 17 οχήματα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο

Όπως ανέφερε, στο star.gr ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς, η φωτιά έφτασε κοντά, στα 10 μέτρα από τα σπίτια, τα οποία τώρα απειληθηκαν προς στιγμήν, γι' αυτό κι αποφασίστηκε η εκκένωση. 

Ο κ. Λουκάς είπε πως στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια σε δασική έκταση, εκτός σχεδίου περιοχής. Το Ρουμουντί που εκδηλώθηκε η φωτιά είναι ένας από τους εξήντα οικισμούς κι εκεί χονδρικά είναι γύρω στα 25 σπίτια.

Η φωτιά πέρασε μέσα από τις αυλές των σπιτιών

Πρόσθεσε ακόμα πως στάλθηκε μήνυμα από το 112 για την προληπτική εκκένωση του οικισμού και οι κάτοικοι απομακρύνθηκαν με λεωφορείο του Δήμου. 

Το ανακριτικό της Πυροσβεστικής έχει αναλάβει να διαπιστώσει πώς ξεκίνησε η φωτιά . 

Επιμέλεια: Ευαγγελία Ντούρου