Φωτιά Koρινθία: Αναζωπύρωση στα Μέγαρα - Εκκενώνονται δύο οικισμοί

Οι κάτοικοι από Παπαγιαννέικα και Χαλκανή απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους

Δείτε εικόνες από το Αλεποχώρι Μεγάρων, όπου σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες/Μεσημβρινό δελτίο Star 

Η φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης στον Σχίνο παρουσίαζε καλύτερη εικόνα τις τελευταίες ώρες, ωστόσο πριν λίγο το πύρινο μέτωπο στα Μέγαρα αναζωπυρώθηκε με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός.

Σύμφωνα με πληφορορίες, δόθηκε εντολή από την Πυροσβεστική για προληπτική εκκένωση των οικισμών Παπαγιαννέικα και Χαλκανή στην περιοχή των Μεγάρων. Στην περίπτωση των Παπαγιαννέικων πρόκειται για οργανωμένη απομάκρυνση, όπως έγινε γνωστό. Η περιοχή είναι δασώδης, με πεύκα και πουρνάρια, χωρίς πολλά σπίτια.

Πώς ξεκίνησε η φωτιά στην Κορινθία - Κάηκαν ζωντανά χιλιάδες ζώα

«Για καθαρά προληπτικούς λόγους έγινε η απομάκρυνση κατοίκων από τους οικισμούς Παπαγιαννέϊκα και Καλκάνι, στην περιοχή του Πευκενέα. Μάλιστα, οι κάτοικοι απομακρύνθηκαν με δικά τους μέσα. Βελτιωμένη είναι πλέον η εικόνα της πυρκαγιάς», τόνισε στο ΑΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθροκογιάννης, προσθέτοντας πως οι αναζωπυρώσεις της φωτιάς αντιμετωπίζονται δραστικά.

φωτιά

Τις τελευταίες ώρες, μάχη με τις φλόγες δίνουν 278 πυροσβέστες, με 10 ομάδες πεζοπόρου, 89 οχήματα και όλα τα διαθέσιμα στη χώρα εναέρια μέσα. Παράλληλα, συνδράμουν προσωπικό και μηχανήματα των Ενόπλων Δυνάμεων, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας.

Φωτιά Κόρινθος: Μάχη να μην περάσουν οι φλόγες τα Γεράνεια Όρη

Από το πρώτο φως στις 6 το πρωί, επιχειρούν μαζί με τις επίγειες δυνάμεις τα εναέρια μέσα και συγκεκριμένα 8 αεροσκάφη Canadair (σε κύκλο των 4 αεροσκαφών), 10 PZL (σε κύκλο των 30 λεπτών), 2 Ελικόπτερα Chinook του Στρατού ξηράς, 1 Super Puma του ΠΣ, 2 συντονιστικά ελικόπτερα της Πυροσβεστικής και 1 της ΕΛΑΣ, όπως επεσήμανε το πρωί ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

φωτιά Σχίνος

Δείτε εικόνες από το Ντουράκο Κορινθίας. Βίντεο: Μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων Star

Φωτιά Σχίνος: Πάνω από 40.000 στρέμματα γης έγιναν στάχτη

Τεράστια είναι η οικολογική καταστροφή από τη φωτιά στον Σχίνο που καίει αδιάκοπα τις τελευταίες ώρες. Περισσότερα από 40.000 στρέμματα δασικής έκτασης έχουν γίνει στάχτη, όπως ανέφερε σήμερα ο κ. Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης για την εξέλιξη της φωτιάς.

φωτιά Κόρινθος

φωτιά Αλεποχώρι

Παράλληλα, όπως είπε, υπήρξαν ζημιές, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις έχουν καταστραφεί οικίες, που στην συντριπτική τους πλειονότητα ήταν εξοχικές ή αγροικίες απομακρυσμένες από οργανωμένους οικισμούς, η καταγραφή των οποίων είναι ήδη σε εξέλιξη. Τόνισε ότι ο μηχανισμός και οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος παραμένουν σε απόλυτη επιφυλακή και επαγρύπνηση, ενώ συμπλήρωσε ότι οι προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς συνεχίστηκαν αδιάκοπα για δεύτερο βράδυ. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top