Εμβολιασμοί: Πότε «ανοίγουν» όλα τα εμβόλια για τους πολίτες 30-44 ετών

Τον Ιούνιο αναμένονται οι εμβολιασμοί στις νεότερες ηλικίες

Όσα είπε για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα μας ο Μάριος Θεμιστοκλέους. 

Το τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου αναμένεται να «ανοίξουν» όλα τα εμβόλια για την ηλικιακή ομάδα 30 έως 44 ετών, όπως ανακοίνωσε σήμερα στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τους εμβολιασμούς ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. 

Εμβολιασμοί: Επιτρέπεται η δεύτερη δόση να γίνει με άλλο εμβόλιο;

Όπως ανέφερε, αυτό θα γίνει «σπαστά» ανά πενταετία, με προτεραιότητα στην ηλικιακή ομάδα 40 - 44 ετών. Θα ακολουθήσουν οι 39-35 ετών και οι 30-34 ετών.

Αναφορικά με την έναρξη των εμβολιασμών στις νεότερες ηλικίες, ο κ. Θεμιστοκλέους επεσήμανε ότι πιθανόν να ανοίξουν τον Ιούνιο για τις επόμενες ηλικιακές ομάδες των 25 - 29 και 19 - 24, ανάλογα με την πορεία των ραντεβού των ηλικιακών ομάδων και με βάση τις παραδόσεις των εμβολίων από τις εταιρίες.

AstraZeneca: Τι θα γίνει με τη δεύτερη δόση για όσους έχουν εμβολιαστεί

Johnson & Johnson: Πώς θα καταγράφονται οι εμβολιασμοί

Ο κ. Θεμιστοκλέους αναφέρθηκε και στον τρόπο με τον οποίο θα μετριούνται οι εμβολιασμοί με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Όπως είπε, από σήμερα θα καταγράφονται στα επίσημα στοιχεία τρεις δείκτες:

  • Το σύνολο των εμβολιασμών
  • Οι εμβολιασμοί με τουλάχιστον μία δόση
  • Οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί

Ξεπέρασαν τα 3,7 εκατομμύρια οι εμβολιασμοί στη χώρα μας

Από την πρώτη μέρα, έχουν γίνει συνολικά 3.740.000 εμβολιασμοί. Σχεδόν 2.500.00 με τουλάχιστον μία δόση, ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης 23,7% και 1.245.000 πολίτες έχουν κάνει και τις δύο δόσεις, ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης 12%.

Σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Θεμιστοκλέους, έχουν γίνει ήδη πάνω από 90.000 εμβολιασμοί και η μέρα αναμένεται να κλείσει ξανά κοντά στους 110.000.

Στο ΕΣΥ έχει εμβολιαστεί το 82% των υγειονομικών, 63% των νοσηλευτών και στον ιδιωτικό τομέα το 88% των υγειονομικών και 62% των νοσηλευτών. Ο εμβολιασμός προχωρά με γρήγορους ρυθμούς και άνω των 60 ετών έχει εμβολιαστεί το 58%, ποσοστό που ανεβαίνει στο 73% αν υπολογιστούν και τα ραντεβού.

Εμβόλια: Πόσες δόσεις αναμένει η χώρα μας τον Μάιο

Ο κ. Θεμιστοκλέους ενημέρωσε και για το χρονοδιάγραμμα παραδόσεων για τον Μάιο. Η χώρα μας αναμένεται εντός του μήνα να λάβει:

  • Pfizer: 2.150.000 δόσεις
  • Moderna: 350.000 δόσεις
  • Johnson & Johnson: 220.000 δόσεις αλλά και μια επιβεβαίωση για ακόμα 80.000 δόσεις
  • Από την Astrazeneca περιμένουμε κάποιες πρώτες παραδόσεις και επιβεβαίωση για τις υπόλοιπες
     
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top