Γνωστός παρουσιαστής κατηγορείται για εγκληματική οργάνωση

Φέρεται να πλήρωσε 40.000 ευρώ για τις επιθέσεις στο σπίτι του

Ελληνική Αστυνομία σήμα

Για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ηθική αυτουργία σε έκρηξη και παραβίαση του νόμου περί όπλων κατηγορείται γνωστός παρουσιαστής, ο οποίος συνελήφθη με άλλα δύο άτομα για τις επιθέσεις στο σπίτι του και τις καταγγελίες από γνωστό δημοσιογράφο για συμβόλαιο θανάτου εναντίον του, στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται.

Ο παρουσιαστής φέρεται ότι είχε σκηνοθετήσει ο ίδιος τις επιθέσεις, μετά την απομάκρυνση της αστυνομικής φρουράς του και είχε προσλάβει τους δύο άλλους συλληφθέντες για να τις υλοποιήσουν.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο φέρεται να πλήρωσε 40.000 ευρώ τα δύο άτομα για να πραγματοποιήσουν τις επιθέσεις στο σπίτι του. Συγκεκριμένα οι δύο ποινικοί φέρονται να πήραν από 20.000 ευρώ ο καθέναν για να πραγματοποιήσουν την επίθεση με τα καλάσνικοφ και με τα γκαζάκια στο σπίτι του παρουσιαστή. 

Οι δυο τους γνωρίζονταν με τον παρουσιαστή, αφού εργάζονταν ως ασφάλειά του. Εκτός από συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση κατηγορούνται και για απόπειρα ανθρωποκτονίας, όσον αφορά στους πυροβολισμούς εναντίον αστυνομικών της ΔΙΑΣ στη Νέα Ερυθραία τα ξημερώματα της 16ης Απριλίου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα από τις αναλύσεις των επικοινωνιών του παρουσιαστή προκύπτει επαφή του από το παρελθόν με τους δύο ποινικούς, οι οποίοι εμπλέκονται στην επίθεση με καλάσνικοφ, αλλά και στην τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού έξω από το σπίτι του στον Διόνυσο. 

Επίσης βρέθηκαν αποτυπώματα και DND των δύο ποινικών στους ταυτοποιημένους κάλυκες, αλλά και ανακαλύφθηκαν επαφές με τον παρουσιαστή την ώρα της επίθεσης στο σπίτι του. 

Χθες, με εντολή του εισαγγελέα πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του στον Διόνυσο, στο πλαίσιο των ερευνών για τους πυροβολισμούς με καλάσνικοφ που σημειώθηκαν εκεί. 

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι η έρευνα σχετίζεται και με τους πυροβολισμούς που είχαν προηγηθεί σε βάρος αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στη Νέα Ερυθραία. 

Από το σπίτι του παρουσιαστή έχει κατασχεθεί ηλεκτρονικός εξοπλισμός, ο οποίος βρίσκεται στα εργαστήρια των εγκληματολογικών ερευνών. 

Έρευνα πραγματοποιήθηκε και στον τηλεοπτικό σταθμό Έψιλον, όπου εργάζεται, απ’ όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν κατασχεθεί ηλεκτρονικοί υπολογιστές κι άλλα αντικείμενα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ισχύουν οι καταγγελίες γνωστού δημοσιογράφου για σχέδιο επίθεσης σε βάρος του από τον παρουσιαστή.

Οι πυροβολισμοί εναντίον αστυνομικών και οι επιθέσεις στο σπίτι του παρουσιαστή

Τα ξημερώματα της 16ης Απριλίου, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν έλεγχο σε μηχανή μεγάλου κυβισμού που κινούταν στην περιοχή της Νέας Ερυθραίας, όταν ο ένας από τους δύο αναβάτες πυροβόλησε προς το μέρος τους με καλάσνικοφ.

Λίγες ώρες αργότερα βίντεο από κάμερα ασφαλείας είχε καταγράψει άνδρα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του να πυροβολεί με καλάσνικοφ προς την περίφραξη του σπιτιού του παρουσιαστή. 

Οι τρεις κάλυκες του πολεμικού όπλου στην επίθεση κατά των αστυνομικών ταυτοποιήθηκαν με τους εννέα που είχαν βρεθεί έξω από το σπίτι του παρουσιαστή ότι προέρχονται από το ίδιο όπλο.

Στην επίθεση εναντίον των αστυνομικών οι δράστες είχαν εγκαταλείψει ένα σακίδιο μέσα στο οποίο είχαν το καλάσνικοφ. Πάνω σε αυτό βρέθηκε DNA και αποτυπώματα που φαίνεται πως ταυτοποιούνται με δύο άτομα που έχουν απασχολήσει για συμμετοχή σε κυκλώματα εκβιαστών, τα οποία είχαν εξαρθρωθεί πριν από δύο χρόνια στον Πειραιά.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top