Eισαγγελική παρέμβαση για τα fake news που αφορούν τα self-tests

Σχετικά με ψευδείς πληροφορίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο

Κατάληψη σε σχολείο στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης για τα self tests. Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star.

Παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας και Θεσσαλονίκης με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας, προκάλεσαν μία σειρά από fake news, που τις τελευταίες μέρες κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και αφορούν τα αυτοδιαγνωστικά τεστ, self tests.

Self-tests: Kατάληψη από μικρή ομάδα αρνητών- Μήνυση μητέρας μαθητή

Σύμφωνα με τις  διαδικτυακές τις φήμες, σε περίπτωση που ένας μαθητής βρεθεί δεύτερη φορά θετικός σε self test  μπαίνει σε δομή covid. Η διακίνηση τέτοιου είδους πληροφοριών κινητοποίησε άμεσα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, που προχώρησε στην διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης ,με ερευνώμενο αδίκημα τη διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Και η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζήτησε από την αστυνομία να τηρείται η αυτόφωρη διαδικασία και να σχηματίζεται δικογραφία για διέγερση σε ανυπακοή στις περιπτώσεις που χρήστες του διαδικτύου καλούν μέσω αναρτήσεων σε ανυπακοή στη χρήση των self tests.

Αφορμή για την εισαγγελική παραγγελία αποτέλεσαν οι αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε Λύκειο της δυτικής Θεσσαλονίκης, όταν δεν επιτράπηκε σε μαθητή να προσέλθει στο μάθημα, επειδή αρνήθηκε να προσκομίσει το υποχρεωτικό self-test.

self tests αρνητές

Κατάληψη σε σχολείο της Θεσσαλονίκης για τα self tests. IntimeNews

Σημειώνεται ότι οι αντιδράσεις εκδηλώθηκαν στο 1ο ΓΕΛ Ευόσμου, όπου σήμερα το πρωί μικρή μερίδα μαθητών προχώρησε σε ολιγόωρη κατάληψη της σχολικής μονάδας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υποχρεωτική υποβολή τους σε self-tests. Προς στιγμήν επικράτησε ένταση με άλλους μαθητές που διαφώνησαν με την κίνηση τους να αποκλείσουν τις εισόδους της σχολικής μονάδας.

Υπενθυμίζεται ότι είχαν προηγηθεί, χθες, αντιδράσεις μαθητών και γονιών έξω από το ίδιο Λύκειο σε συνέχεια της άρνησης των υπευθύνων να δεχθούν μαθητή που δεν είχε κάνει το self-test. Η μητέρα του συγκεκριμένου μαθητή προέβη σε μήνυση κατά των υπευθύνων του σχολείου, αλλά με προφορική εντολή του εισαγγελέα δεν ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία. Τελικά η μητέρα του μαθητή συνελήφθη για διασπορά ψευδών ειδήσεων όσον αφορά στα self tests. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top