Δολοφόνοι Καραϊβάζ: Η ΕΛ.ΑΣ τους ψάχνει σε λίστες σεσημασμένων

Εκτιμάται ότι ήταν έμπειροι και βρίσκονται στην Αθήνα

Την ύπαρξη συνεργών στη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ εξετάζουν οι αρχές, σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Βάιου Σύρρου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. (12/04)

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των δολοφόνων του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ συνεχίζονται, με τους αξιωματικούς του τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής να θεωρούν πλέον ζήτημα τιμής τη σύλληψή τους. Τ

Οι αξιωματικοί που έχουν αναλάβει τις έρευνες για τη δολοφονία του εξετάζουν οι δύο εκτελεστές, που «γάζωσαν» τον αστυνομικό συντάκτη από τις «Αλήθειες με τη Ζήνα» με δέκα σφαίρες, μέρα μεσημέρι, να είναι σεσημασμένοι εγκληματίες που διαμένουν στην Αθήνα. 

Γιώργος Καραϊβάζ: Βαλκάνιοι οι εκτελέστές του; - Ψάχνουν και στις φυλακές

Ο τρόπος που έδρασαν δείχνει πως δεν είναι η πρώτη φορά που εκτέλεσαν συμβόλαιο θανάτου. Η ψυχραιμία που επέδειξαν και ο τρόπος δράσης τους δείχνει έμπειρους δολοφόνους που έχουν εκτελέσει και στο παρελθόν ανάλογες εντολές. 

Έρευνες έχουν γίνει σε αεροδρόμια, ξενοδοχεία, εταιρείες ενοικιάσεως οχημάτων και Airbnb. Τα έως τώρα στοιχεία ενισχύουν την εκδοχή οι δύο εκτελεστές να μην ήταν εισαγόμενοι. 

Γιώργος Καραϊβάζ: Μαρτυρίες «δείχνουν» ύποπτο ζευγάρι στον τόπο δολοφονίας

Την εκτίμηση αυτή ενισχύει, επίσης, το γεγονός ότι λόγω των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία είναι πολύ δύσκολες οι μετακινήσεις και οι κρατήσεις από το εξωτερικό στη χώρα μας.

Παράλληλα, το γεγονός ότι οι δράστες εξαφάνισαν το σκουτεράκι, που ήταν το όχημα που χρησιμοποίησαν για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του Γιώργου Καραϊβάζ, δείχνει ότι κατά πάσα πιθανότητα είναι κάτοικοι Αθηνών και μάλλον σεσημασμένοι. 

Γιώργος Καραϊβάζ: Μία μυστηριώδης γυναίκα στον τόπο του εγκλήματος

Γι’ αυτό άλλωστε δεν εγκατέλειψαν το μηχανάκι, ώστε να μην αφήσουν ίχνη από dna και αποτυπώματα, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν τους αστυνομικούς στα ίχνη τους. 

Έτσι η ΕΛ.ΑΣ. ερευνά λίστες σεσημασμένων εκτελεστών, συγκρίνοντας αφενός τη σωματοδομή τους και αφετέρου τον τρόπο δράσης τους, ελπίζοντας ότι θα καταφέρουν να βρουν τους φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ. 

Γιώργος Καραϊβάζ: Η στιγμή που η σύζυγός του έμαθε ότι είναι νεκρός

Ερευνούν, τέλος, εξονυχιστικά τα γραπτά του δημοσιογράφου και τα ρεπορτάζ τους για να διαπιστώσουν αν κάτι που είχε γράψει θα μπορούσε εν αγνοία του να είχε ενοχλήσει κάποιους ή να τους είχε φοβίσει. 

Το σίγουρο είναι πάντως πως ο Γιώργος Καραϊβάζ δε φοβόταν και δεν πίστευε πως κάποιος θα μπορούσε να του κάνει κακό, αφού ούτε είχε ζητήσει προστασία από την αστυνομία, ούτε είχε λάβει ο ίδιος μέτρα.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top