Η Ελλάδα «ξεμπροστιάζει» την Τουρκία με το βίντεο του Λιμενικού στη Λέσβο

Μειώθηκαν οι μεταναστευτικές ροές στο Αιγαίο

Ο Ερντογάν «πυρπολεί» εκ νέου το κλίμα και στο μεταναστευτικό, εκβιάζοντας την Ελλάδα και την Ευρώπη. Την Τρίτη θα επισκεφτούν την Άγκυρα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, και η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

Λέσβος: Πώς παρουσίασαν τα τουρκικά μέσα το περιστατικό με το Λιμενικό

Ο Ερντογάν ήθελε να τους εκβιάσει ζητώντας χρήματα και πολιτική ασυλία και άνοιξε την «κάνουλα» των μεταναστευτικών ροών στο Αιγαίο. Μόνο που η Ελλάδα πρόλαβε και τον εξέθεσε στα μάτια των Ευρωπαίων, στέλνοντάς τους τα βίντεο από τη Λέσβο που δείχνουν τις τουρκικές ακταιωρούς να συνοδεύουν τις βάρκες.

Αυτά αποδεικνύουν ότι ο Τούρκος πρόεδρος είναι ο «ενορχηστρωτής» της διακίνησης των μεταναστών. Η Ελλάδα με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του Λιμενικού προσπαθεί να φρενάρει τα επικίνδυνα παιχνίδια του Ερντογάν.

Λέσβος: Η στιγμή που τουρκική ακταιωρός παρενοχλεί σκάφος του Λιμενικού

Ενδεικτικά είναι τα στοιχεία που έδωσε σήμερα ο αρμόδιος υπουργός, Νότης Μηταράκης. Οι ροές σε σχέση με πέρσι είναι μειωμένες στο 90%, ενώ από 41.000 πρόσφυγες και μετανάστες που διέμεναν πέρσι στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης των νησιών, φέτος είναι 11.000.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star του Σαββατοκύριακου