«Τracing app»: Εφαρμογή στο κινητό θα κάνει ιχνηλάτιση κρουσμάτων

Θα μας ενημερώνουν με SMS αν έχουμε έρθει σε επαφή με κρούσμα κορωνοϊού

Τα κρούσματα κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν στις 24/2

Ιχνηλάτηση κρουσμάτων μέσω του κινητού τηλεφώνου θα γίνεται σε λίγο καιρό, καθώς το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ετοιμάζει εφαρμογή, η οποία θα ενημερώνει τον χρήστη αν έχει έρθει σε επαφή με κρούσμα κορωνοϊού

Κορωνοϊός: Νέα πιο ανησυχητική μετάλλαξη του ιού εντοπίστηκε στη Νέα Υόρκη

Το «tracing app» θα είναι διαθέσιμο για smartphones, τόσο με λογισμικό IOS, όσο και Android, ενώ θα λειτουργεί με την τεχνολογία Bluetooth.
Οι πολίτες θα μπορούν να κατεβάσουν την εφαρμογή στο κινητό τους τηλέφωνο, θα ενεργοποιείται το Bluetooth και σε περίπτωση που κάποιος βρεθεί θετικός στον ιό, θα εντοπίζονται όλα τα άτομα που έχουν έρθει σε επαφή μαζί του σε ακτίνα μικρότερη των δύο μέτρων, ξεκινώντας έτσι τη διαδικασία ιχνηλάτησης. 

Μωρό με κορωνοϊό έχει ιικό φορτίο 51.418 φορές μεγαλύτερο από το σύνηθες

Η εφαρμογή αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία μέσα στον Μάρτιο και θα δίνεται η δυνατότητα μέσω αυτής να εντοπίζονται οι επαφές ενός κρούσματος και να προειδοποιούνται, ώστε να περιοριστεί η διασπορά ή να προληφθεί το ενδεχόμενο σοβαρής νόσησης. 

Η ειδοποίηση που θα λαμβάνει κάποιος δε θα σημαίνει ότι η επαφή αυτή έχει μολυνθεί από τον κορωνοϊό, αλλά θα είναι ένας απλός τρόπος για να ενημερωθεί ότι υπάρχει κίνδυνος να έχει εκτεθεί στον ιό. 

Κορωνοϊός: 1.913 νέα κρούσματα σήμερα - 28 νέοι θάνατοι σε 24 ώρες

Οι χρήστες θα λαμβάνουν γραπτό μήνυμα στο κινητό τους, ενώ τα προσωπικά δεδομένα θα είναι απολύτως προστατευμένα. Κατά την ενημέρωση των επαφών δε θα παρέχεται κανένα στοιχείο για το κρούσμα, ούτε το όνομά του, ούτε ο χρόνος και ο χώρος που εκτέθηκε κάποιος. 

Σύμφωνα με το υπουργείο Ψηφιακής Μεταρρύθμισης, για να είναι αποτελεσματική η εφαρμογή θα πρέπει να την «κατεβάσει» περίπου το 60% του πληθυσμού της χώρας, αν και η χρήση της δε θα είναι υποχρεωτική. 

Η εφαρμογή δεν έχει προληπτικό χαρακτήρα, δηλαδή δεν προειδοποιεί για «επικίνδυνες επαφές» σε πραγματικό χρόνο. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top