Κορωνοϊός: «Να μην αμελούμε τους εμβολιασμούς για τις άλλες νόσους»

Τι είπε η Μ.Θεοδωρίδου κατά τη σημερινή ενημέρωση του υπουργείου υγείας

Σημαντικά έχει επηρεαστεί από την πανδημία η προληπτική ιατρική εκτός από την καθημερινότητά μας, ανέφερε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την σημερινή ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19 του υπουργείου υγείας. 

Κρούσματα σήμερα: Πόσα εντοπίστηκαν σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Αχαΐα

Είναι πολύ σημαντικό, είπε η ίδια, να τηρούνται οι εμβολιασμοί και από τους ενήλικες και από τους γονείς για τα παιδιά, υπενθυμίζοντας ότι η σύσταση είναι 14 μέρες πριν ή μετά το εμβόλιο κατά της covid-19.

Ωστόσο όπως δήλωσε «Τα κενά σε εμβολιασμούς μπορούν να εμφανίσουν άλλα λοιμώδη νοσήματα», γι αυτό και πρέπει να τηρούνται. Για τα παιδιά ο κίνδυνος παραμέλησης των εμβολίων είχε εντοπιστεί έγκαιρα και έχουν εκδοθεί σχετικές οδηγίες.
 
Αναφέρθηκε επίσης και στο εμβόλιο των Pfizer/BioNTech που έχει αδειοδοτηθεί για  ηλικίες άνω των 16 ετών και όπως είπε παιδιά με αυξημένο κίνδυνο μπορούν να το κάνουν.

Κορωνοϊός: 880 νέα κρούσματα, 24 θάνατοι και 346 οι διασωληνωμένοι

«Η εκρίζωση του κορωνοϊού είναι κάτι το ανέφικτο» σύμφωνα με νέα έρευνα , επεσήμανε η κ. Θεοδωρίδου, «μπορεί όμως να συμβιώσει ειρηνικά μαζί μας χωρίς να μας απειλεί και αυτό θα επιτευχθεί με την ανοσία που θα αποκτήσουμε με τη φυσική νόσηση και τον εμβολιασμό».