Κορωνοϊός: Αυτοί είναι οι βασικοί στόχοι του lockdown

Όσα είπε στο Star o καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας

Λεπτομέρειες και διευκρινίσεις για το τρίτο lockdown που θα τεθεί σε εφαρμογή από την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου στην Αττική έδωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Lockdown Aττική: Τι κλείνει και τι παραμένει ανοιχτό από την Πέμπτη

Όπως είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο κεντρικός στόχος του lockdown είναι να μειώσει τον ρυθμό αύξησης των κρουσμάτων. Αν δεν πετύχει αυτό, είναι σημαντική έστω και η καθυστέρηση του τρίτου κύματος της πανδημίας που βρίσκεται προ των πυλών.

Εξήγησε ότι είναι πολύ σημαντική η προστασία των ευπαθών ομάδων. Αυτό που διαφέρει από το πρώτο lockdown είναι ότι μέχρι τον Μάρτιο θα έχει εμβολιαστεί ένα μεγάλο ποσοστό των ηλικιωμένων συμπολιτών μας επομένως θα έχουν «ασπίδα» απέναντι στον ιό.

Ολικό lockdown στην Αττική από την Πέμπτη έως τις 28 Φεβρουαρίου

Αναφερόμενος στην αύξηση της κυκλοφορίας και στα πολλαπλά μηνύματα, είπε ότι αν πολλοί σκέφτονται το ίδιο και βγαίνουν έξω, είναι λογικό να προκληθεί συνωστισμός. «Την προηγούμενη άνοιξη είχαμε φοβηθεί από αυτά που βλέπαμε στην Ιταλία και για αυτό λειτούργησε τόσο καλά η καραντίνα. Τώρα τα μέτρα που υπάρχουν δεν εφαρμόζονται» ανέφερε ο καθηγητής.

«Οι εμβολιασμοί θα μειώσουν την πίεση στο ΕΣΥ. Θα μειωθούν οι εισαγωγές, οι νοσηλείες σε ΜΕΘ και οι θάνατοι και όλο και νεότεροι συμπολίτες μας θα εμβολιάζονται» σημείωσε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star