Έκτακτο δελτίο καιρού: Καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι

«Ψυχρή εισβολή» και πτώση της θερμοκρασίας - Δείτε αναλυτική πρόγνωση

Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες μέρες, όπως προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι. 

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, αναμένονται πολλές βροχές ειδικά στα δυτικά και τα βορειοδυτικά της χώρας, ενώ το σαββατοκύριακο η κακοκαιρία θα επεκταθεί σχεδόν σε όλη τη χώρα.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

Πριν απο λίγο, η ΕΜΥ εξέδωσε και έκτακτο δελτίο καιρού σύμφωνα με το οποίο διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά προβλέπεται να επιδεινώσουν τον καιρό στη χώρα μας τις επόμενες ημέρες. 

  • Η πρώτη επιδείνωση από το μεσημέρι του Σαββάτου (23-01-2021) κυρίως στα δυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις νότιους ανέμους.
  • Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπεται να εκδηλωθούν:
    α. Από τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου (23-01-2021) στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και πρόσκαιρα το βράδυ στη δυτική Πελοπόννησο, με εξασθένηση από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (24-01-2021).
    β. Από τις απογευματινές ώρες της Κυριακής (24-01-2021) στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και πιθανώς πρόσκαιρα αργά το βράδυ στη δυτική Πελοπόννησο, με εξασθένηση από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (25-01-2021).

  • Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι: εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα επικρατήσουν από το Σάββατο (23-01-2021) μέχρι και τη Δευτέρα (25-01-2021) στα πελάγη, που πιθανώς το Σάββατο το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο να φτάσουν τοπικά 9 μποφόρ.

  • Νέα επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από τις πρωινές ώρες της Τρίτης (26-01-2021) από τα βορειοδυτικά, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές αρχικά στα ορεινά και βαθμιαία και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της βόρειας χώρας, σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και θυελλώδεις ανέμους.

Μάλιστα, από την Τρίτη 26 Ιανουαρίου αναμένεται νέα κάθοδος ψυχρών αερίων μαζών.

«Ο καιρός θα εμφανίζει μια ιδιαίτερη εμμονή στη βορειοδυτική χώρα τα επόμενα 24ωρα με συνεχείς βροχές στα πεδινά και χιόνια στα πολύ ορεινά, επαναλαμβάνοντας και τον κίνδυνο απότομου λιωσίματος των χιονιών, άρα και της πιθανότητας εμφάνισης πλημμυρικών φαινομένων», αναφέρει στη σελίδα του στο Facebook ο Σάκης Αρναούτογλου.

Από την Τρίτη το βράδυ αναμένεται εκ νέου πτώση θερμοκρασίας, όχι στα επίπεδα εκείνης που προκάλεσε η προηγούμενη ψυχρή εισβολή, ενώ ακόμα δεν είναι δεδομένες οι περιοχές που θα σημειωθούν και πάλι χιονοπτώσεις, ίσως και σε χαμηλότερα υψόμετρα.

Μαρουσάκης: «Έρχεται ισχυρή ψυχρή εισβολή»

Στο ίδιο πλαίσιο είναι και η πρόγνωση του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη, ο οποίος προειδοποιεί για τοπικές βροχές που θα πλήξουν από σήμερα τα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο. 

Μια νέα κακοκαιρία αναμένεται να πλήξει τη χώρα από σήμερα Παρασκευή και όλο το σαββατοκύριακο, ενώ με διαδοχικές κακοκαιρίες θα μας αφήσει ο Ιανουάριος. 

Στα μέσα της επόμενης εβδομάδας αναμένεται νέα μεταβολή του καιρού και ισχυρή ψυχρή εισβολή που θα φέρει χιόνια ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα. 

Για σήμερα Παρασκευή, στα δυτικά και τα νησιά το ανατολικού Αιγαίου αναμένουμε νεφελώδη καιρό με πρόσκαιρες τοπικές βροχές ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε κατά διαστήματα αυξημένες συννεφιές.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Από τις βραδινές ώρες στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που πρόσκαιρα τις βραδινές ώρες στα νότια θα εξασθενήσουν. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου. Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η μέγιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα νότια. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα νότια θαλάσσια - παραθαλάσσια. Από τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 5, βαθμιαία στα ανατολικά και τα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 03 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στις Κυκλάδες. Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στις Κυκλάδες τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου 4 με 6 μποφόρ. Από το απόγευμα στα βόρεια τοπικά έως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΣΑΜΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ Θερμοκρασία: Από 09 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 και από τις μεσημβρινές ώρες έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 04 έως 12 βαθμούς Κελσίου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top