Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική παρέμβαση μετά τη διπλή δολοφονία

Στο μικροσκόπιο οι καταγγελίες για το κύκλωμα εμπορίας βρεφών

Την παρέμβαση του εισαγγελέα Θεσσαλονίκης προκάλεσαν οι αποκαλύψεις στην Αλβανία, σύμφωνα με τις οποίες οι δύο αδελφές που δολοφονήθηκαν την παραμονή Πρωτοχρονιάς ήταν μπλεγμένες σε κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών που δρούσε στη Θεσσαλονίκη. 

Θεσσαλονίκη: Εμπόριο βρεφών κρυβόταν πίσω από τη δολοφονία δύο γυναικών

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί αν έχει τελεστεί το αδίκημα της παράνομης υιοθεσίας. 

Την έρευνα ανέλαβε η αντιεισαγγελέας Κυριακή Κλιάμπα , η οποία αναμένεται να ζητήσει να εξεταστεί εάν έχουν γίνει υιοθεσίες στη Θεσσαλονίκη με εμπλοκή των ονομάτων των δύο γυναικών.

Οι συγγενείς των θυμάτων, κατήγγειλαν πως ο δολοφόνος, που έχει συλληφθεί και έχει ομολογήσει το έγκλημα, εξέδιδε για χρόνια τις δύο γυναίκες στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα φέρεται να τις άφηνε έγκυες και στη συνέχεια τις υποχρέωνε να πουλήσουν τα παιδιά τους, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης.

Η αδελφή των θυμάτων, δήλωσε σε αλβανικό τηλεοπτικό σταθμό, πως είχαν γεννήσει τουλάχιστον δέκα μωρά που είχαν δοθεί για υιοθεσία στην Ελλάδα. 

Το χρονικό της υπόθεσης

Το διπλό φονικό αποκαλύφθηκε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στα Τίρανα, όπου οι άτυχες γυναίκες, αλβανικής καταγωγής, έπεσαν νεκρές από καλάσνικοφ με δράστη τον 59χρονο συμπατριώτη τους.

Ο άνδρας είχε φέρει στη Θεσσαλονίκη της γυναίκες, τις εξέδιδε, τις άφηνε έγκυες και στη συνέχεια πωλούσε τα παιδιά τους.

Σύμφωνα με τα αλβανικά ΜΜΕ ο δράστης συνελήφθη και απολογούμενος προανακριτικά ισχυρίστηκε ότι το κίνητρο της αποτρόπαιης πράξης του ήταν η ανησυχία του ότι οι δύο αδελφές θα αποκάλυπταν τα όσα βίωναν τα προηγούμενα χρόνια κοντά του.