Βατόπουλος: Ρεβεγιόν μόνο με άτομα που ήδη βλέπουμε

Τι είπε ο καθηγητής για το όριο των 9 ατόμων στα σπίτια

Να κρατήσουμε αποστάσεις και να διατηρήσουμε τις μάσκες, αυτά τα Χριστούγεννα, επανέλαβε ο καθηγητής Μικροβιολογίας της Σχολής Δημόσιας Υγείας και μέλος της Επιτροπής του υπουργείου Υγείας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Βατόπουλος στο Star: Υψηλός ο δείκτης διασποράς - Πώς θα κάνουμε ρεβεγιόν

«Τα πράγματα πάνε καλύτερα απ΄ό,τι φαίνεται από τα νούμερα, ενώ υπάρχει και το εμβόλιο στην άκρη του δρόμου, παρόλα αυτά για να μην την πάθουμε όπως το καλοκαίρι, χρήσιμο είναι να είμαστε προσεκτικοί το επόμενο διάστημα και να αποφύγουμε τις πολλές επαφές ακόμα κι αν είναι Χριστούγεννα. Καλό είναι να κρατήσουμε τις μάσκες, τις αποστάσεις και όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε αυτό το δύσκολο διάστημα», υπογράμμισε ο καθηγητής Βατόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Lockdown: Πώς θα κάνουμε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

Ο καθηγητής σημείωσε ότι το θέμα δεν είναι τι θα αποφασίσει η πολιτεία, αλλά το πώς θα προφυλάξουμε τους εαυτούς μας, αναφερόμενος στην απόφαση για το όριο των 9 ατόμων στα φετινά ρεβεγιόν. 

«Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι ο ιός μεταδίδεται με την αναπνοή, συνεπώς αν μαζευτεί πολύς κόσμος σε ένα σπίτι και με κλειστά παράθυρα λόγω καιρού, έχει κολλήσει όλον τον κόσμο» είπε.  Ακόμη, τόνισε τη σημασία του να συναναστραφούμε τις γιορτές με άτομα που βλέπουμε ήδη. «Η λογική είναι να μαζευτούμε με ανθρώπους που ήδη συγχρωτιζόμαστε μαζί τους» κι όχι, επειδή υπάρχει το όριο των 9 ατόμων, με άτομα που έχουμε να δούμε καιρό.

Όλες οι ειδήσεις σήμερα