Προσάραξη πλοίου στη Διώρυγα Κορίνθου - Αναστέλλοναι οι διελεύσεις

Συνέβη μετά από κατολίσθηση - Συγκλονιστικό video

Νέα κατάπτωση στο πρανές Πελοποννήσου σημειώθηκε εχθές, Σάββατο, στη διώρυγα της Κορίνθου, ενώ  αναστέλλονται μέχρι την Τρίτη το απόγευμα 24/11 οι διελεύσεις πλοίων και σκαφών λόγω εκτάκτων εργασιών αποκατάστασης των βυθισμάτων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας «Διώρυγος Κορίνθου», η νέα κατάπτωση έγινε στο πρανές Πελοποννήσου, στην ίδια χιλιομετρική θέση του Βιολογικού που σημειώθηκε και την Παρασκευή 13.11.2020, λόγω πιθανών γεωλογικών φαινομένων στην συγκεκριμένη θέση.

Οι εργασίες αποκατάστασης βάθους θα ξεκινήσουν άμεσα και θα εκτελούνται επί εικοσιτετραώρου βάσεως, έως ότου απομακρυνθεί όλη η ποσότητα των εκτιμώμενων 1.200 κυβικών. Οι εργασίες αποκατάστασης εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν τις απογευματινές ώρες της Τρίτης 24 Νοεμβρίου 2020 και η Διώρυγα Κορίνθου θα λειτουργήσει κανονικά εξυπηρετώντας τη ναυσιπλοΐα».

Προσἀραξη πλοίου στη Διώρυγα Κορίνθου

Χθες βράδυ η Λιμενική Αρχή Κορίνθου, ενημερώθηκε για περιστατικό προσάραξης φορτηγού πλοίου εντός του Ισθμού με επιβαίνοντες 17 μέλη πλήρωμα.

Ακολούθησαν εργασίες αποκόλλησης του πλοίου από πλωτό γερανό, ενώ στη συνέχεια το φορτηγό πλοίο ρυμουλκήθηκε και αγκυροβόλησε με ασφάλεια εκτός του λιμένα Κορίνθου, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες επιθεώρησης των υφάλων.

Δείτε το συγκλονιστικό video του Korinthostv.gr

Ο απόπλους του πλοίου απαγορεύθηκε προσωρινά μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.