Χρυσή Αυγή: Ένας- ένας στη ΓΑΔΑ για να οδηγηθούν στη φυλακή

Παραδόθηκε ο Μιχαλολιάκος - Έβριζε τους δημοσιογράφους η κόρη του

Σήμερα, ανακοινώθηκαν οι ποινές για τα διευθυντικά στελέχη και τα μέλη της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με την απόφαση, στη φυλακή θα οδηγηθεί ο Νίκος Μιχαλολιάκος και άλλα πέντε μέλη του διευθυντηρίου της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ οι ποινές αναστέλλονται για Αρβανίτη, Αλεξόπουλο, Μπούκουρα, Κουκούτση και Ζαρούλια και για άλλους επτά από τους υπόλοιπους κατηγορούμενους.

Η επόμενη φάση της διαδικασίας, η οποία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, φαίνεται πως είναι η σύλληψη των καταδικασθέντων. Η σύλληψη του Αρτέμη Ματθαιόπουλου και άλλων πέντε πραγματοποιήθηκε στο Εφετείο, καθώς ήταν παρόντες στη δίκη, ενώ παραδόθηκαν αυτοβούλως: ο Ηλίας Κασιδιάρης στο Αστυνομικό Τμήμα Ραφήνας, ο Γιώργος Πατέλης και ο Ιωάννης Καζαντζόγλου στο Αστυνομικό Τμήμα Νίκαιας, και ο Μάρκος Ευγενικός στο Πέραμα.

Βρισιές από την Ουρανία Μιχαλολιάκου έξω από τη ΓΑΔΑ κατά δημοσιογράφων / Βίντεο: Ανέστης Συμεωνίδης

Στη ΓΑΔΑ ο Νίκος Μιχαλολιάκος

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος έφτασε στη ΓΑΔΑ με υπηρεσιακό αυτοκίνητο και από πίσω του με δεύτερο όχημα, ακουλούθησαν η Ελένη Ζαρούλια και η κόρη τους, Ουρανία.

Ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης καθόταν στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και ένας από τους συνοδούς του, τον κάλυπτε με το σώμα του για να μην τον καταγράψουν οι κάμερες των τηλεοπτικών συνεργείων.

Η Ουρανία Μιχαλολιάκου έξω από τη ΓΑΔΑ / Eurokinissi

Η Ουρανία έβρισε τους δημοσιογράφους που βρίσκονταν στο σημείο και έκανε άσεμνες χειρονομίες. Η καταδικασμένη αλλά σε αναστολή σύζυγος του αρχηγού της Χρυσής Αυγής επιχείρησε μάλιστα να τους πατήσει με το αυτοκίνητό της.

Νωρίτερα, ο Μιχαλολιάκος δήλωσε έξω από το σπίτι του στην Πεύκη ότι «είναι περήφανος που μπαίνει φυλακή για τις ιδέες του».

Χρυσή Αυγή : Στη φυλακή ο Μιχαλολιάκος και η ηγετική ομάδα

Στη ΓΑΔΑ έχουν οδηγηθεί ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος, ο Γιώργος Γερμενής, ο Ιωάννης Καζαντζόγλου και ο Γιώργος Πατέλης. Η εισόδος τους έγινε από την πίσω πόρτα, ενώ έφτασαν στην αστυνομική διεύθυνση με πολιτικά οχήματα. Εκεί έφτασαν και οι Μίχος, Ζησιμόπουλος, Μπαρμαρούσης, Κούζηλος, Σταμπέλος, Χρυσαφίτης.

Ο Παππάς δεν έχει δώσει σημεία ζωής και οι Αρχές τον αναζητούν στις γνωστές διευθύνσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο στο σπίτι του, όπου βρέθηκαν μόνο συγγενικά του πρόσωπα.

Τι θα γίνει μετά τις συλλήψεις 

Μετά τη σύλληψη των υπολοίπων χρυσαυγιτών, η οποία θα πραγματοποιηθεί με την ταυτόχρονη κίνηση 100 αστυνομικών από την Αντιτρομοκρατική, την Ασφάλεια και την ΕΚΑΜ σε διαφορετικά σημεία της Αττικής, όλοι θα προφυλακιστούν στη ΓΑΔΑ. Αφού ακολουθήσουν όλες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, οι Αστυνομικοί θα τους οδηγήσουν στον Εισαγγελέα εκτελέσεως ποινών, ο οποίος θα αποφασίσει τελικά σε ποιο σωφρονιστικό ίδρυμα θα οδηγηθούν. 

Παρ’ όλ’ αυτά, η ΕΛ.ΑΣ. έχει ήδη διαμορφώσει ένα σχέδιο, το οποίο προβλέπει σε ποια κελιά θα οδηγηθούν οι ένοχοι και το πώς θα φτάσουν εκεί.

Σε ποιες φυλακές θα μεταφερθούν οι χρυσαυγίτες 

Για όσους καταδικάστηκαν για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, το σχέδιο της ΓΑΔΑ προέβλεπε να οδηγηθούν στις φυλακές Κορυδαλλού. Κάτι τέτοιο όμως, φαίνεται πως δεν είναι δυνατό, διότι πρόκειται για σωφρονιστικό ίδρυμα υποδίκων, το οποίο θα μετακινηθεί σε δύο χρόνια στον Ασπρόπυργο. Υπάρχει, όμως, μια μικρή περίπτωση, οι έξι να φυλακιστούν σε μια απομονωμένη πτέρυγα του Κορυδαλλού για γυναίκες, όπου είχαν ξαναμπεί το 2013, δίπλα στους εναπομείναντες καταδικασθέντες της 17 Νοέμβρη.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Κατέρρευσε η Μάγδα Φύσσα στο άκουσμα της απόφασης

Παρ’ όλ’ αυτά, οι πληροφορίες μιλούν για δημιουργία πριβέ κελιών, καθώς η αστυνομία επιθυμεί να σπάσει τον ηγετικό πυρήνα, και να μην τους επιτρέπει να συγκεντρώνονται μεταξύ τους με κανέναν τρόπο. Η βασικότερη αιτία για την δημιουργία ιδιωτικών κελιών υψηλής ασφαλείας είναι πως, σε αντίθεση με το 2013, οι περισσότεροι εκ των καταδικασθέντων αυτή τη στιγμή βρίσκονται… στα μαχαίρια μεταξύ τους. Έτσι, οι πιθανότερες φυλακές που αναμένεται να διασκορπιστούν είναι στο Μαλανδρίνο, τον Δομοκό, τα Τρίκαλα, την Πάτρα και τα Χανιά.

Αναφορικά με την φυλάκιση του Γιώργου Ρουπακιά, δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, άλλων μεγάλων πυρηναρχών, καθώς και άλλων 57 καταδικασθέντων που είναι λιγότερο γνωστοί, η έκτιση της ποινής τους αναμένεται να πραγματοποιηθεί επίσης στις φυλακές Δομοκού και Μαλανδρίνου. Τα ιδρύματα αυτά έχουν επιλεγεί διότι αποτελούνται από κελιά και όχι θαλάμους, και έτσι κάθε κρατούμενος θα είναι μόνος του. Σκοπός αυτού του σχεδίου, είναι και η αποφυγή περιστατικών επίθεσης και διαπληκτισμών μεταξύ των χρυσαυγιτών και άλλων κρατουμένων.