Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Συνελήφθησαν δύο νεαροί για τα επεισόδια

Οδηγούνται το πρωί της Παρασκευής στον Εισαγγελέα

Επεισοδια ξέσπασαν το μεσημέρι της Πέμπτης στην πορεία των μαθητών στο κέντρο της Αθήνας. Μετά τη λήξη της συγκέντρωσης, η Αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή δύο ατόμων. Στη συνέχεια, οι προσαγωγές έγιναν συλλήψεις. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για κακουργηματικές και πλημμεληματικές πράξεις και το πρωί της Παρασκευής θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Πρόκειται για έναν 17χρονο αλλοδαπό κι έναν 20χρονο Έλληνα, σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι συλληφθέντες συμμετείχαν σε ομάδα ατόμων, τα οποία μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών δυνάμεων με μολότοφ, φωτοβολίδες, πέτρες, μάρμαρα και άλλα αντικείμενα. Παράλληλα,ο 17χρονος αναγνωρίστηκε ως άτομο που έριξε βόμβα μολότοφ.

Επεισόδια έξω από τη Βουλή / INTIME

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένταση υπήρξε όταν ομάδα ατόμων που συμμετείχαν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, βγήκε από την πορεία και έκανε ρίψη μολότοφ κατά διμοιρίας των ΜΑΤ. Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών.

Ποια είναι τα αιτήματα των μαθητών

Εκτός από την ασφάλειά τους κατά την παραμονή τους στους σχολικούς χώρους εν μέσω πανδημίας, οι μαθητές ζητούν:

  • Μείωση των μαθητών ανά τμήμα, το πολύ στους 15 και ανάλογα με το μέγεθος της αίθουσας, έτσι ώστε να μπορούν να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις.
  • Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών για την κάλυψη των ελλείψεων στα σχολεία, που προκύπτουν από τις αυξημένες ανάγκες της περιόδου.
  • Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ με έξοδα και ευθύνη του κράτους. Άμεση παρέμβαση σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων σε εργαζόμενο στο σχολείο ή σε μαθητή.
  • Αύξηση του προσωπικού καθαριότητας με μόνιμη σχέση εργασίας, ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι αυξημένεςανάγκες των σχολείων.
  • Δημιουργία σχολιατρικής υπηρεσίας που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων αλλά και τη διαχείριση των κρουσμάτων.

Ένταση έξω από τη Βουλή / INTIME

Συγκεντρώθηκαν το πρωί στα Προπύλαια με βασικό τους αίτημα τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων εν μέσω κορωνοϊού. Τη δράση τους στηρίζουν εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, φοιτητές καθώς και ενώσεις γονέων.

Επεισόδια έξω από τη Βουλή / INTIME

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ