Κρουαζιερόπλοιο: Αρνητικά και τα τεστ του ΕΟΔΥ στα 12 μέλη του πληρώματος

Είχαν βγει αρνητικά και τα τεστ που είχαν γίνει εν πλω

Αρνητικά βγήκαν και τα τεστ του ΕΟΔΥ για τα 12 μέλη του πληρώματος του κρουαζιεροπλοιου Mein Schiff, που είχαν βγει θετικά στον κορωνοϊό χθες, σημαίνοντας συναγερμό.

Νωρίτερα είχαν βγει αρνητικά και τα τεστ που έγιναν εν πλω καθώς το κρουαζιερόπλοιο διαθέτει την υποδομή για τέτοιου είδους διαδικασία.

Εκτιμάται σύμφωνα με πληροφορίες πως ενδεχομένως το ιδιωτικό εργαστήριο που έκανε τα πρώτα τεστ στα μέλη του πληρώματος, που βγήκαν θετικά να έκανε λάθος, κάτι που εξετάζεται.

Το κρουαζιερόπλοιο έφτασε στο λιμάνι του Πειραιά στις 05:00 το πρωί κι έδεσε στον δεύτερο διεθνή επιβατικό σταθμό κρουαζιέρας «Θεμιστοκλής» στου ΟΛΠ στην πύλη Ε-12.

Κορωνοϊός: Στον Πειραιά πηγαίνει το κρουαζιερόπλοιο, όπου εντοπίστηκαν 12 κρούσματα

Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ από το κρουαζιερόπλοιο δεν πρόκειται να αποβιβαστεί κανένας επιβάτης, ούτε μέλος του πληρώματος,μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος. 

Κορωνοϊός: Αρνητικά τα έξι από τα 12 επαναληπτικά τεστ στο κρουαζιερόπλοιο

Όπως έγινε γνωστό το κρουαζιερόπλοιο μεταφέρει 922 επιβάτες και 666 μέλη πληρώματος και πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Ηράκλειο – Πειραιάς – Κέρκυρα. 

Χθες, σήμανε συναγερμός όταν, ενώ το πλοίο έπλεε ανοιχτά της Μήλου έγινε γνωστό πως μετά από δειγματοληπτικούς ελέγχους βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό 12 μέλη του πληρώματος. 

Κορωνοϊός: Νέες ενέργειες για τον περιορισμό της πανδημίας στην Αθήνα

Και τα 12 μέλη του πληρώματος που βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό ήταν ασυμπτωματικά.

Κορωνοϊός: 269 νέα κρούσματα - Ανησυχία για τα 197 κρούσματα της Αττικής

Χθες ο έλεγχος έξι εξ αυτών που επαναλήφθηκε στο εργαστήριο του κρουαζιερόπλοιου βγήκε αρνητικός. 

Κορωνοϊός - Αττική: Στο τραπέζι νέα μέτρα - Οι επιβαρυμένες περιοχές

Τα δώδεκα μέλη του πληρώματος που βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό τέθηκαν προληπτικά σε απομόνωση εντός του πλοίου, όμως η εταιρεία με ανακοίνωσή της διαβεβαίωσε πως χάρη στα μέτρα υγιεινής και τους κανόνες καθαρισμού του σκάφους δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας στους επιβάτες και στο πλήρωμα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top