Πατούλης στο Star: Σε συναγερμό η Περιφέρεια της Αττικής λόγω κακοκαιρίας

Σε συναγερμό οι αρχές

Ο «Ιανός» έφερε απότομα το Φθινόπωρο καθώς η κακοκαιρία έπληξε όλη τη χώρα. Ηλεία, Αχαία, Αιτωλοακαρνανία, Αρκαδία, Μεσσηνία, Ιθάκη, Κεφαλονιά και Ζακύνθος κηρύχθηκαν ήδη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ενώ ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ζήτησε πριν από λίγο απ΄ τους πολίτες που μένουν σε δήμους που έχουν πλημμυρίσει κατά το παρελθόν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. 

Κακοκαιρία «Ιανός»: Έφτασε στη Ζάκυνθο – Ξεκίνησαν οι ισχυροί άνεμοι

Ο Γιώργος Πατούλης μιλώντας στο Star και την Κάτια Μακρή ανέφερε πώς:

«Είχαμε συντονιστικό με τον κύριο Χαρδαλιά πριν από λίγη ώρα. Θα παρακολουθήσουμε το φαινόμενο και θα έχουμε ακριβέστερες απόψεις για το από πού θα κινηθεί μέχρι τις 20:00. Σε κάθε περίπτωση πάντως εμείς έχουμε κινηθεί προς κάθε κατεύθυνση και έχουμε στείλει επείγουσα επιστολή προς τους δημάρχους ώστε να απομακρύνουν κάποια υλικά τα οποία πιθανότατα έχουν κλείσει τη δυνατότητα απορροής του νερού από τα φρεάτια και έχουμε εντείνει τις δικές μας ενέργειες για τον καθαρισμό των ρεμάτων στο Καματερό και σε δεκάδες άλλα σημεία. Επίσης θα βρίσκονται δεκάδες σκαφτικά μηχανήματα σε σημεία αιχμής που γνωρίζουμε πως πολλές φορές πλημμυρίζουν» τόνισε. 

Τι είπε για τα κρούσματα στα σχολεία

Ο Περιφερειάρχης Αττικής μίλησε επίσης και για τον «μεγάλο πονοκέφαλο» που έχει προκληθεί στα σχολεία λόγω του κορωνοϊού.

Σε ερώτηση που του έκανε η Κάτια Μακρή για το τι θα γίνει αν υπάρξουν 3 κρούσματα στο ίδιο σχολείο αλλά από διαφορετικά τμήματα τι τελικά θα γίνει, ο Γιώργος Πατούλης απάντησε.

«Πράγματι θα πρέπει να βγει ένα πρωτόκολλο το οποίο να εφαρμόζουν όλοι προς κάθε κατεύθυνση. Αυτές ήταν και οι οδηγίες του ΕΟΔΥ μέσα από το Υπουργείο Παιδείας οι οποίες διατυπώθηκαν οι οποίες αναφέρουν πως υπάρχει μία εισήγηση από τις διευθύνσεις της Υγείας και Πρόνοιας των περιφερειών προς τον διευθυντή πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και εκείνος αποφασίζει πότε και πώς θα κλείσει το σχολείο. Γενικότερα αν υπάρχει ένα κρούσμα σε ένα τμήμα τότε κλείνει το τμήμα, αν υπάρχουν 3 κρούσματα από διαφορετικά τμήματα κλείνει όλο το σχολείο. 

Αν δύο σχολεία συστεγάζονται αν έχει κρούσμα μόνο το ένα, αν δεν έχουν επαφή μεταξύ τους ουσιαστική τότε δεν κλείνει. Αν συστεγάζονται κατ’ ουσία και συνυπάρχουν τότε σαφέστατα θα πρέπει να κλείσουν και τα δύο» τόνισε ο Περιφερειάρχης Αττικής.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top