Σε ύφεση η φωτιά στη Ραφήνα - Είχε εκκενωθεί προληπτικά οικισμός

Αποσύρθηκαν τα εναέρια

Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν από τις 13:30 της Πέμπτης στην Αρτέμιδα και σύμφωνα με την Πυροσβεστική υπηρεσία, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο. Αποσύρθηκαν τα εναέρια μέσα ενώ αποσοβήθηκε οποιοσδήποτε κίνδυνος.

Στη Ραφήνα η φωτιά είχει ξεσπάσει σε χώρο με ξερόχορτα κοντά στο σημείο που κατασκευάζεται το νέο Αθλητικό Παραολυμπιακό Κέντρο, που χωρίζει δήμους Ραφήνας- Πικερμίου με Αρτέμιδα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βαγγέλη Γκούμα στο Μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star, υπάρχουν τρεις τραυματίες με αναπνευστικά προβλήματα.

Φωτιά - Νέος Βουτζάς: Καλύτερη η εικόνα- Δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή

Νωρίτερα, πληροφορίες ανέφεραν ότι εκκενώθηκε ο οικισμός Αγία Κυριακή, καθώς η φωτιά ξεκίνησε μεν από χαμηλή βλάστηση, αλλά εντός του αστικού ιστού με αποτέλεσμα ο κίνδυνος για τα σπίτια να είναι άμεσος. 

Επί τόπουέσπευσαν 65 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το ΜΕΤΠΕ και 3 ελικόπτερα της πυροσβεστικής, ενώ συμμετείχαν και εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Στην Πάρνηθα η φωτιά ξέσπασε στους πρόποδες του βουνού, επί της οδού Πάρνηθας. Στο σημείο σπεύδουν πέντε οχήμα της Πυροσβεστικής.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ