Στη Βόρεια Ελλάδα μεταφέρθηκαν 406 ασυνόδευτοι ανήλικοι από τη Μόρια

Θα φιλοξενηθούν σε δομές φιλοξενίας προσωρινά

Ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα, η μεταφορά των 406 ασυνόδευτων ανηλίκων στη βόρεια Ελλάδα, μετά τη φωτιά που κατέστρεψε ολοσχερώς το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια. Τα παιδιά έχουν μεταφερθεί σε ασφαλείς δομές φιλοξενίας στη βόρεια Ελλάδα, όπου θα παραμείνουν προσωρινά. Ήδη τους έχουν γίνει τεστ κορωνοϊού αλλά στο πλαίσιο της προστασίας από τον ιό θα παραμείνουν σε καραντίνα για 10 μέρες.

Χάος στη Μόρια: Το σχέδιο για την τύχη των μεταναστών την επόμενη μέρα

Σε πρώτη φάση οι ανήλικοι απομακρύνθηκαν από τον χώρο της πυρκαγιάς και μεταφέρθηκαν σε ασφαλείς χώρους, όπου τους παρασχέθηκε στέγη, τροφή και περίθαλψη, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο τύπου του Πρωθυπουργού.

Μουτζούρης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο εμπρησμού από κυκλώματα ΜΚΟ ή πράκτορες!

Στη συνέχεια οργανώθηκε συντονισμένη επιχείρηση για να αποχωρήσουν με τρεις ειδικά ναυλωμένες πτήσεις, από το βράδυ της Τετάρτης ως τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, από το νησί της Λέσβου.

Φωτιά Μόρια: To 40% όσων βρέθηκαν στο δρόμο είναι μικρά παιδιά

Το πρώτο αεροσκάφος, που απογειώθηκε λίγο μετά τις 22.00 το βράδυ της Τετάρτης από το αεροδρόμιο "Οδυσσέας Ελύτης" στη Μυτιλήνη, μετέφερε 165 ασυνόδευτα παιδιά. Η δεύτερη, με 156 ανήλικα, απογειώθηκε στις 02.00 τα ξημερώματα της Πέμπτης, ενώ η τρίτη, με 85 ασυνόδευτα ανήλικα, αναχώρησε στις 07.30 σήμερα το πρωί.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται το πρόγραμμα μετεγκατάστασης σε χώρες της ΕΕ και η τοποθέτηση τους σε ξενώνες μακροχρόνιας φιλοξενίας στην ενδοχώρα.

Περισσότεροι από 800 ασυνόδευτοι ανήλικοι έχουν ήδη μεταφερθεί σε χώρες της Ευρώπης.

«Κύριο μέλημα της ελληνικής κυβέρνησης είναι η προστασία αυτών που βρίσκονται σε κίνδυνο. Στο πλαίσιο αυτό, έχουν γίνει συντονισμένες προσπάθειες τους τελευταίους μήνες για να προστατευτούν αποτελεσματικά οι ασυνόδευτοι ανήλικοι» σημειώνεται στην ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Πρωθυπουργού.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top