Κορωνοϊός: Κατέληξε και δεύτερη ηλικιωμένη από το γηροκομείο

Στους 221 οι νεκροί - Πέντε τα θύματα σήμερα

Στα 221 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από κορωνοϊό στη χώρα μας, καθώς δύο ακόμη ασθενείς κατέληξαν τις τελευταίες ώρες από επιπλοκές της νόσου.

Τσιόδρας: 36 κρούσματα στο γηροκομείο - Από εργαζόμενο μεταδόθηκε ο ιός

Πρόκειται για μία 91χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ και προερχόταν από το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι. Η άτυχη γυναίκα έπασχε από πολλά υποκείμενα νοσήματα.

Επιπλέον, ένας 70χρονος άνδρας, ο οποίος επίσης έπασχε από υποκείμενο νόσημα, άφησε το μεσημέρι της Πέμπτης την τελευταία του πνοή επίσης στο ΑΧΕΠΑ.

Νωρίτερα έχασε τη μάχη μια 88χρονη γυναίκα, η οποία διαγνώσθηκε θετική και διέμενε στον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης. 

Η γυναίκα ήταν ένα από τα 36 κρούσματα που εντοπίστηκαν στο γηροκομείο, όπου όπως όλα δείχνουν η διασπορά ξεκίνησε από υπάλληλο, ο οποίος ήρθε σε επαφή με διεγνωσμένο κρούσμα που είχε πάει σε συναυλία στη Χαλκιδική και κόλλησε κορωνοϊό. 

Κορωνοϊός: 262 νέα κρούσματα - 66 στην Αττική, 85 στη Θεσσαλονίκη

Η 88χρονη διακομίσθηκε χθες στο ΑΧΕΠΑ και κατέληξε τα ξημερώματα. Η ηλικιωμένη έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Στο μεταξύ μετά τον επανέλεγχο των ηλικιωμένων στο γηροκομείο επιβεβαιώθηκαν ακόμη έξι θετικά κρούσματα την Πέμπτη, φτάνοντας συνολικά τα 42.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Στέφανος Ζαρκαντζιάς διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διερευνηθούν οι ευθύνες για τη διασπορά του κορωνοϊού στο γηροκομείο.