Η Θάλεια «έπνιξε» την Εύβοια: Δύο νεκροί από την κακοκαιρία

Δεκάδες εγκλωβισμένοι άνθρωποι στα σπίτια τους

Τραγικές είναι οι συνέπειες της κακοκαιρίας «Θάλεια» στην Εύβοια, καθώς δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στα Πολιτικά. 

Όπως είπε ο δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων, Γιώργος Ψαθάς, σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική τη ζωή τους έχασαν μια 85 χρονη γυναίκα κι ένας 85χρονος άνδρας, οι οποίοι πνίγηκαν μέσα στα σπίτιθα τους, τα οποία πλημμύρισαν από την κακοκαιρία.

Εύβοια: Πλημμύρισαν σπίτια και δρόμοι

Πλημμύρες καταγράφονται στις περιοχές των Ψαχνών και των Πολιτικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, δρόμοι έχουν κοπεί στα δύο και σπίτια έχουν πλημμυρίσει.

Όπως αναφέρει το eviathema.gr, οικογένειες με παιδιά εγκλωβίστηκαν σε διαφορετικά σημεία των περιοχών με την Πυροσβεστική να δίνει μάχη όλη τη νύχτα προκειμένου να μεταφέρει τους εγκλωβισμένους σε ασφαλή σημεία.  Σε αρκετά σημεία το ύψος του νερού έφτασε το 1,5 μέτρο.

Ένα όχημα της Αστυνομίας, στην προσπάθειά του να μεταφέρει κάποιους από τους εγκλωβισμένους από τα Πολιτικά στα Ψαχνά, εξετράπη της πορείας του ενώ ο χείμαρρος δεν άφηνε τα υπόλοιπα οχήματα να πλησιάσουν, ώστε να βοηθήσουν στην διάσωση. Στο σημείο έσπευσε γερανός ώστε να απεγκλωβίσει το όχημα και εν συνεχεία οι άνθρωποι να μεταφερθούν σε ασφαλές σημείο.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν έχει σταματήσει να απεγκλωβίζει κόσμο μαζί με το κλιμάκιο των εθελοντών στα Ψαχνά, ενώ στο κέντρο τους έχουν μεταφερθεί 11 άτομα.

Στην περιοχή του Αγίου αμάξι εγκλωβίστηκε σε χείμαρρο. Χωρίς ρεύμα είναι περιοχές των δήμων Ερέτριας, Χαλκιδέων και Διρφύων Μεσσαπίων.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top