Μόσιαλος για τα 110 κρούσματα κορωνοϊού: «Εφαρμόστε τα μέτρα»

Αποδίδει την αύξηση των κρουσμάτων στη χαλαρότητα που επικράτησε

Στην ανάγκη εφαρμογής των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού αναφέρεται ο Ηλίας Μόσιαλος, χαρακτηρίζοντας αναμενόμενα τα 110 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, εκ των οποίων μόνον τα 9 στις πύλες εισόδου.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο καθηγητής του LSE αποδίδει την αύξηση των κρουσμάτων στη χαλαρότητα που επικράτησε μετά την αποκλιμάκωση των μέτρων αλλά και στη διεξαγωγή περισσότερων τεστ.

«Μαύρο» ρεκόρ κρουσμάτων στην Ελλάδα - Ανακοινώθηκαν 110 νέα

«Τα καλά νέα είναι ο πολύ μικρός αριθμός όσων νοσηλεύονται στις ΜΕΘ. Φαίνεται ότι οι ηλικιωμένοι και όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες προσέχουν. Αν όμως ο αριθμός των κρουσμάτων αυξηθεί πολύ περισσότερο θα είναι πιο εύκολη και η διασπορά στις ευάλωτες ομάδες» επισημαίνει.

Ο κ. Μόσιαλος επαναλαμβάνει την ανάγκη τήρησης των μέτρων και κυρίως της χρήσης της μάσκας με σωστό τρόπο.

Γκίκας Μαγιορκίνης: Τι πρέπει να προσέχουμε με την έξαρση του Covid -19

«Δεν χρειάζεται πανικός αλλά συστηματική προσπάθεια εφαρμογής των μέτρων από όλους (και κυρίως από τα δημόσια πρόσωπα) και πάντα με οριζόντιο τρόπο και χωρίς εξαιρέσεις. Η εφαρμογή των μέτρων θα μειώσει σημαντικά τη διασπορά του ιού και θα προστατεύσει την υγεία μας και την οικονομία μας. Δεν αντέχουμε δεύτερο lockdown», σημειώνει.