Εξαρθρώθηκε σπείρα διακίνησης ναρκωτικών- Μέλος της ένας πυροσβέστης

Η εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιούταν στην Πρέβεζα

Εξαρθρώθηκε από την Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στη συστηματική διακίνηση ναρκωτικών στην πόλη της Πρέβεζας.

Στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης ευρείας κλίμακας στην Πρέβεζα και στην Αττική, συνελήφθησαν συνολικά 7 μέλη της οργάνωσης. Ο βασικός πυρήνας της οργάνωσης αποτελούνταν από το αρχηγικό μέλος και δύο ακόμα από τα συλληφθέντα μέλη, ένα εκ των οποίων τυγχάνει να είναι πυροσβεστικός υπάλληλος.

Επιπλέον, ταυτοποιήθηκε για τη συμμετοχή του στην εγκληματική οργάνωση ακόμη ένας ημεδαπός, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνεται μεγάλος αριθμός κατηγορουμένων, οι οποίοι αγόραζαν ναρκωτικές ουσίες από τα μέλη της οργάνωσης.

Ερέτρια: Προφυλακίστηκε ο δάσκαλος κατηγορούμενος για αποπλάνηση 14χρονης

Προκειμένου να εντοπιστούν οι κατηγορούμενοι, πραγματοποιήθηκε μεγάλος αριθμός ερευνών, με τη συνδρομή δικαστικών λειτουργών και τη συμμετοχή αστυνομικών σκύλων, σε σπίτια, οχήματα και υπαίθριους χώρους.

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ποσότητες κοκαΐνης, κάνναβης και ναρκωτικής ουσίας MDMA , πιστόλι, ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, χρηματικά ποσά, αυτοκίνητο και κινητά τηλέφωνα.

Τέλος στη δράση εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στη συστηματική διακίνηση ναρκωτικών στην πόλη της Πρέβεζας έβαλαν οι αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, αφού με την πολύμηνη και μεθοδική έρευνά τους διακρίβωσαν πλήρως τη δράση της και ταυτοποίησαν τα στοιχεία όλων των μελών της.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται περισσότερα από 70 άτομα, που αγόραζαν ναρκωτικές ουσίες από τα μέλη της οργάνωσης.

Χανιά: Νεκρός στο κελί του στην Αγιά βρέθηκε 42χρονος κρατούμενος

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, μετά από διερεύνηση και κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, διασταύρωση στοιχείων, εξακριβώσεις ατόμων και δημιουργίας "προφίλ" των εμπλεκομένων, προέκυψε ότι τα μέλη της οργάνωσης, έχοντας διακριτούς ρόλους και υπό την καθοδήγηση του αρχηγού, συγκρότησαν τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2019 εγκληματική οργάνωση, με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, αποκομίζοντας χρηματικό όφελος.

Σημειώνεται δε, ότι τα μέλη της οργάνωσης προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους, χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις, που ήταν δηλωμένες σε μη υπαρκτά πρόσωπα, επικοινωνούσαν με κωδικοποιημένες λέξεις και φράσεις στις μεταξύ τους τηλεφωνικές συνομιλίες και λάμβαναν αυξημένα μέτρα προφύλαξης κατά τη διάρκεια των αγοραπωλησιών των ναρκωτικών.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών που πραγματοποιήθηκαν, με τη συνδρομή δικαστικών λειτουργών και τη συμμετοχή αστυνομικών σκύλων, σε σπίτια, οχήματα και υπαίθριους χώρους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά τα παρακάτω:

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ στο πλαίσιο του προανακριτικού έργου, που διενεργείται από την Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας διερευνάται όλο το εύρος και το πεδίο της εγκληματικής δραστηριότητας της οργάνωσης.