Ως εμπειρικός βοτανολόγος παρουσιάστηκε στον ανακριτή o γιατρός «μαϊμού»

«Δεν τους είπα ποτέ ότι θα γίνουν καλά» φέρεται να υποστήριξε ο 47χρονος

Εμφανιζόταν στους ασθενείς ως «Dr. Kοντός», ωστόσο στην απολογία του στον ανακριτή ο 47χρονος δήλωσε "εμπειρικός βοτανολόγος". O ψευτογιατρός, ο οποίος εμφανιζόταν με το όνομα «Νίκος Κοντός», ως μεγαλογιατρός νευροχειρουργός, παιδοογκολόγος και έπαιρνε τεράστια χρηματικά ποσά από ανθρώπους, υποσχόμενος θεραπεία από ανίατες ασθένειες για τους αγαπημένους τους ανθρώπους, προφυλακίστηκε σήμερα μετά την απολογία του, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή. 

Αυτός είναι ο ψευτογιατρός που εξαπάτησε δεκάδες ανθρώπους

Ο γιατρός «μαϊμού», του οποίου τα στοιχεία δημοσιοποιήθηκαν σήμερα, παραδέχτηκε στην απολογία του ότι όντως παρίστανε ψευδώς τον γιατρό στα θύματά του, όπως μετέδωσε ο δικαστικός συντάκτης Κωνσταντίνος Γεώργιζας στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star.

Γιατρός μαϊμού: Το «ευχαριστώ» των γονέων των δύο ανήλικων θυμάτων

Ωστόσο, ο ψευτογιατρός που άλλοτε παρουσιαζόταν και ως πιλότος, υποστήριξε ότι δεν πήρε χρήματα και από τα 45 θύματα- ασθενείς που αναφέρονται στη δικογραφία, παρά μόνο από τις οικογένειες των τριών ασθενών που έχασαν τη ζωή τους (δύο παιδιών κι ενός ηλικιωμένου).

Απολογείται ο ψευτογιατρός: Είκοσι νέες καταγγελίες για τις απάτες του

Ο ίδιος αρνήθηκε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας κατά συρροή και ζήτησε συγγνώμη για την απάτη, την οποία παραδέχτηκε ότι έκανε. Ακόμη, αρνήθηκε και την κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, υποστηρίζοντας ότι η ποσότητα της κάνναβης που περιελάμβαναν τα βότανα του, είναι μικρότερη από αυτή που προβλέπει ο νόμος για να θεωρηθεί αδίκημα. Μάλιστα, θα υποβάλλει αίτημα πραγματογνωμοσύνης για να διαπιστωθεί αυτό. 

Τέλος, αρνήθηκε ότι σταμάτησε τις θεραπείες των τριών θυμάτων του, αφού όπως είπε τα σχήματα των θεραπειών είχαν ήδη ολοκληρωθεί και ότι ουδέποτε υποστήριξε στους ασθενείς του ότι θα γίνουν καλά.