Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Η πρώτη έξοδος μετά την άρση των μέτρων

Ποια μέτρα θα λάβει η Τροχαία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Το πρώτο τριήμερο μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό ξεκινά και ήδη οι πρώτοι εκδρομείς του Αγίου Πνεύματος εγκατέλειψαν την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Κλειστοί τρεις κεντρικοί σταθμοί του Μετρό λόγω πορείας

Οι πρώτες ουρές σχηματίστηκαν στα διόδια των Αφιδνών, στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας. Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος είναι η πρώτη αργία μετά την καραντίνα και η έξοδος αναμένεται να είναι μεγάλη. Η κίνηση, προς το παρόν, είναι περιορισμένη, ωστόσο, αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες ώρες, καθώς οι περισσότεροι εκδρομείς θα σχολάσουν από τις δουλειές τους.

Τα μέτρα της Τροχαίας για την αργία του Αγίου Πνεύματος

Αναλυτικά, ο σχεδιασμός των μέτρων της ΕΛ.ΑΣ. περιλαμβάνει: 

  • Ανάπτυξη μέτρων και ειδικών δράσεων στις πόλεις, σε όλη την εορταστική περίοδο για την εξασφάλιση απρόσκοπτης και ασφαλούς κίνησης οχημάτων και πολιτών και ιδιαίτερα των ευαίσθητων πληθυσμιακών ομάδων.
  • Αυξημένη αστυνομική παρουσία και ενισχυμένη αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων δυστυχημάτων και ατυχημάτων.
  • Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους - εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.
  • Συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων, κυρίως για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση, μη χρήση προστατευτικού κράνους.

Ελεύθερος ο «Θεόφιλος» ύστερα από επέμβαση του «Αρκτούρου»

Επιπλέον:

  • Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους, όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί).
  • Έγκαιρη εξασφάλιση συνεργασίας και συντονισμού με όλους τους συναρμόδιους φορείς - υπηρεσίες, για την άμεση αντιμετώπιση και επίλυση προβλημάτων που τυχόν θα ανακύψουν.
  • Ενημέρωση των πολιτών μέσω των Υπηρεσιών Επικοινωνίας του Σώματος, σε κάθε περίπτωση που είναι αναγκαία η ευρεία πληροφόρηση του κοινού για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.

«Σε όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας Αστυνόμευσης. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας», ανέφερε η ΕΛ.ΑΣ.

Τριήμερο του Αγίου Πνεύματος με αυξημένες πτήσεις εσωτερικού

Από τις 25 Μαΐου, έχει αρχίσει να διευρύνεται και ο αριθμός εσωτερικών πτήσεων στην χώρα, ενώ σταδιακά θα αυξηθούν και αυτές του εξωτερικού, για όσους σκέφτονται ταξίδι με αεροπλάνο στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Ηδη ξεκίνησαν πτήσεις με προορισμούς τα ελληνικά νησιά (Ρόδος, Κέρκυρα, Σάμος, Μυτιλήνη, Χίος), αλλά και προς άλλες άλλες περιοχές.

Παράλληλα, από αυτή την εβδομάδα θα αρχίσουν σταδιακά να πραγματοποιούνται πτήσεις και προς άλλες πόλεις της Ευρώπης, όπως Μόναχο, Ζυρίχη, Φρανκφούρτη και Γενεύη.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top