ΤIME: Πώς η Ελλάδα κατάφερε να «αποφύγει τα χειρότερα» από την πανδημία

Παρόλο που η χώρα «έχει ηλικιωμένο πληθυσμό και μια εύθραυστη οικονομία»

Kεντρικά σημεία της Αθήνας, Ερμού, Μοναστηράκι, Σύνταγμα, έρημα- Πρωτοφανείς εικόνες από drone/ βίντεο AP

Σε εκτενές άρθρο του με τίτλο: «Η Ελλάδα έχει ηλικιωμένο πληθυσμό και μια εύθραυστη οικονομία. Πώς έχει αποφύγει μέχρι στιγμής τα χειρότερα από τον κορωνοϊό;», το περιοδικό TIME αναφέρεται στον τρόπο που η Ελλάδα κατάφερε να έχει καλά αποτελέσματα από το πέρασμα της πανδημίας του κορωνοϊού.

Brigde Tank: Η Έλλαδα έχει την καλύτερη «επιπέδωση» της επιδημικής καμπύλης

Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα το βασικό σημείο της ελληνικής επιτυχίας, σύμφωνα με αναλυτές, ήταν τα πρώτα βήματα στα οποία προέβη η ελληνική κυβέρνηση για να περιορίσει την εξάπλωση του ιού, νωρίτερα από το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης. 

Harari για Covid-19: «Για παγκόσμιο ηγέτη θα διάλεγα την Ελλάδα»

Στο άρθρο αναφέρεται ότι ο κορωνοϊός μπορούσε δυνητικά να καταστρέψει τη χώρα, η οποία είναι δημοφιλής τουριστικός προορισμός και είχε δεχτεί 27,2 εκατομμύρια επισκέπτες μόνο το 2019, ο πληθυσμός της είναι ο δεύτερος σε ηλικία της ΕΕ (πίσω από την Ιταλία), ενώ ο τομέας της υγείας έχει καταστραφεί από τη λιτότητα και η παραλυμένη οικονομία της εξακολουθεί να είναι σχεδόν 40% πιο περιορισμένη από ό,τι ήταν το 2008, πριν από την χρηματοπιστωτική κρίση.

Η άδεια Αθήνα από ψηλά- Ερμού, Μοναστηράκι, Σύνταγμα όπως δεν έχετε ξαναδεί

«Η ελληνική κυβέρνηση έδρασε γρήγορα, εξαιτίας του παραμελημένου δημόσιου συστήματος υγείας», τονίζουν αναλυτές στο άρθρο. 

Η σημασία της υγείας στον ελληνικό πολιτισμό

Ο αρθρογράφος αναφέρεται στα μέτρα που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση, παρατηρώντας την κατάσταση στην Ιταλία και στη θετική ανταπόκριση των Ελλήνων πολιτών απέναντι στα μέτρα αυτά. Όπως υπογραμμίζεται, σε αυτό συνέβαλε η σημασία της υγείας στον ελληνικό πολιτισμό.
Τέλος, υπογραμμίζονται οι έντονες επιπτώσεις που θα έχει η πανδημία στην ελληνική οικονομία καθώς η παραγωγή της Ελλάδας βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε τομείς που πλήττονται ιδιαίτερα από την κρίση, όπως η διεθνής ναυτιλία και ο τουρισμός.