Καιρός: Πάσχα με ζέστη και κοντομάνικα – Θα φτάσει του 26 βαθμούς Κελσίου

Βελτιώνεται από σήμερα το σκηνικό μετά τις βροχές

Βελτίωση παρουσιάζει από σήμερα ο καιρός, με τις βροχές να περιορίζονται στην Κρήτη και να σταματούν έως το μεσημέρι.

Παρακολουθήστε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ. από το Star

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα μέχρι τώρα προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr δείχνουν ότι καλές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν έως και το Μεγάλο Σάββατο 18 Απριλίου, όμως την Κυριακή του Πάσχα, 19 Απριλίου, υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι στα πελάγη, από τη Μεγάλη Παρασκευή έως το Πάσχα, δεν θα ξεπερνούν τα 5 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο, με αποτέλεσμα το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα να αναμένονται θερμοκρασίες έως 25-26 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού μέχρι και την Τρίτη του Πάσχα

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17-04-2020
Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στο Αιγαίο 5 τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα.

ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 18-04-2020
Γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα κυρίως στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 19-04-2020
Γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά της βορειοανατολικής χώρας θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Από τις απογευματινές ώρες και από τα δυτικά θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα κυρίως στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς. Βαθμιαία στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα επικρατήσουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 20-04-2020
Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα πυκνώσουν και μετά το μεσημέρι στα ηπειρωτικά, κυρίως στα βόρεια, θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία στα βόρεια θα επικρατήσουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΤΡΙΤΗ 21-04-2020
Στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου, νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα κεντρικά και βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα βορειοανατολικοί 5 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.