Κορωνοϊός: Οι 4 τύποι Έλληνα - Ελληνίδας στην καραντίνα!

Εσύ σε ποια κατηγορία ανήκεις;

Η καραντίνα του 2020 είναι σίγουρα πολύ διαφορετική από τις καραντίνες για άλλους λόγους, σε άλλες εποχές και υπό άλλες συνθήκες στην ανθρωπότητα.

Η εξέλιξη της τεχνολογίας είναι η προφανής αιτία σε αυτή τη διαφοροποιημένη πλέον, «στάση ζωής – καραντίνας» των σύγχρονων ανθρώπων. Πόσοι τύποι ανθρώπου υπάρχουν στην καραντίνα; Κι εδώ οι απαντήσεις είναι πολλές και διαφέρουν από χώρα σε χώρα.

Εμείς ωστόσο, θα εστιάσουμε στον Έλληνα και στην Ελληνίδα που «μένει σπίτι» και σίγουρα, όλοι μας ανήκουμε σε κάποιον από τους παρακάτω τύπους ή και σε παραπάνω από έναν τύπο.

1. Ο αθλητικός

Αυτός ο τύπος έπαθε μία... μικρή ανακοπή καρδιάς όταν άκουσε πως τα γυμναστήρια, τα γήπεδα και όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις θα μείνουν κλειστές για το επόμενο διάστημα και από εκείνη τη στιγμή και μετά δεν έχει σταματήσει να παίρνει τους δρόμους, τα πάρκα, τα βουνά και να τρέχει ασταμάτητα! Θα τον δεις και με ποδήλατο ή να κάνει περπάτημα, ενώ όταν μένει σπίτι του, βρίσκει συνεχώς ευκαιρίες για home workouts! Βλέπει βιντεάκια στο Youtube και κάνει εντατική γυμναστική, ενώ μπορεί να τον δεις να σηκώνει – αντί για βάρη- μέχρι και τον καναπέ! Υ.Γ. Το παράδοξο είναι ότι σε αυτόν τον «τύπο» μπορεί ξαφνικά να έχουν ενταχθεί και άτομα που ίσως δεν είχαν γυμναστεί ποτέ στη ζωή τους!

2. Ο Netflix

Δεν υπάρχει Έλληνας σε καραντίνα που να μην έχει παρακολουθήσει έστω και μία ταινία στο Netflix! Η πλατφόρμα έχει «πάρει φωτιά» με τον εγκλεισμό λόγω κορωνοϊού και ο τύπος ‘’Netflix’’ δε σταματά να παρακολουθεί σειρές μέρα νύχτα. Ξυπνά, φτιάχνει πρωινό, βλέπει Netflix, τρώει μεσημεριανό, βλέπει Netflix, ίσως κάνει διάλειμμα μιας ώρας και ξανά – εννοείται - το βράδυ, βάζει Netflix!

3. O MasterChef

Αν κάτι μας έμαθε η καραντίνα, αυτό είναι σίγουρα να μαγειρεύουμε! Ο τύπος ‘’MasterChef’’ έχει μεγάλη έμπνευση και πειραματίζεται συνεχώς με νόστιμες, healthy ή και μη, συνταγές! Έχει σίγουρα φτιάξει ήδη pancakes, σπιτικό ψωμί, κουλουράκια – μπισκότα και banana bread! Δεν έχει σημασία αν του αρέσει το αποτέλεσμα, μία φωτογραφία στο Instagram με hashtags #quarantine#chef#homemade#yummy αρκεί!

4. Ο Tik Tok!

Το Tik Tok είναι μία πλατφόρμα μουσικής – βίντεο, η οποία είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στο εξωτερικό, ενώ στην Ελλάδα, ως τώρα, τη γνώριζαν μόνο τα παιδιά Γυμνασίου – Λυκείου. Από τη στιγμή που κηρύχθηκε η καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας, όλοι οι Έλληνες έχουν λατρέψει την εφαρμογή αυτή, καθώς περνούν ευχάριστα την ώρα τους δημιουργώντας βίντεο. Ο τύπος ‘’Tik Tok’’ περιστρέφει όλη του την «καραντινάτη» καθημερινότητα γύρω από αυτό και το μόνο που τον ενδιαφέρει πλέον στη ζωή – οκ, υπερβολικοί είμαστε λίγο- είναι πώς θα βγάλει νέο τέλειο και σούπερ αστείο βίντεο!
 

Στο βίντεο παίζει ο Σάββας Καραγιάννης