Έλληνες σκίπερς βρίσκονται στη μέση της θάλασσας λόγω κορωνοϊού

Καταμαράν θαλασσοδέρνονται στη Μεσόγειο καταγγέλλει κυβερνήτης στο star.gr

σκιπερ

Έντονες αντιδράσεις από Έλληνες σκίπερ καταμαράν, καθώς, όπως καταγγέλλουν στο star.gr, αναγκάζονται να πληρώσουν πρόστιμο 5.000 ευρώ και να υπογράψουν τη σύλληψη τους από τις Αρχές, αν θέλουν να δέσουν στο λιμάνι του Λαυρίου. 

Από τις 20 Μαρτίου βρίσκεται σε εφαρμογή η απαγόρευση κατάπλου ιδιωτικών σκαφών θαλάσσιας αναψυχής σε ελληνικά λιμάνια, προερχόμενων από οποιονδήποτε γεωγραφικό προορισμό, λόγω κορωνοϊού.

Μιλώντας στο star.gr ο Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος (Κυβερνήτης Σκάφους Καταμαράν) καταγγέλλει ότι περίπου 15 σκάφη βρίσκονται στη θάλασσα στα νότια της Ιταλίας και της Γαλλίας και δεν ξέρουν τι να κάνουν, καθώς δεν πρόλαβαν να επιστρέψουν μέχρι την απαγόρευση του κατάπλου.

Τα καταμαράν έπλευσαν στη Γαλλία με σκοπό να φέρουν σκάφη αναψυχής για την καλοκαιρινή σεζόν. Κάθε σκάφος έχει τρία άτομα πλήρωμα, ενώ κάποια από αυτά δεν επέστρεψαν ακόμα εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών. 

Ο ίδιος μάλιστα επέστρεψε στη χώρα μας, με αποτέλεσμα να του επιδοθεί πρόστιμο 5.000 ευρώ, με τις Αρχές να του ζητούν να υπογράψει και τη σύλληψή του: «Ξεκινήσαμε στις 15/3 για να πάμε στα νότια της Γαλλίας να φέρουμε νέα καταμαράν. Ήμασταν περίπου 30 σκάφη. Από αυτά οι μισοί επιστρέψαμε μετά τις 20/3 και μας επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ το άτομο. Μάλιστα οι λιμενικοί μας ζήτησαν να υπογράψουμε και τη σύλληψή μας! Εξεταστήκαμε από τους γιατρούς του ΕΟΔΥ και μείναμε 14 ημέρες σε καραντίνα μέσα στα σκάφη μας. Από τη στιγμή που βγήκε η απόφαση απαγόρευσης κατάπλου είχαμε περίπου δύο ημέρες να επιστρέψουμε. Ήταν αδύνατον από τη Νότια Γαλλία να έρθουμε στην Ελλάδα μέσα σε δύο ημέρες. Κάποιοι έχουμε «δέσει» στο λιμάνι του Λαυρίου. Υπάρχουν άλλα περίπου 20 σκάφη και 60 άνθρωποι που βρίσκονται στη θάλασσα στη Νότια Γαλλία και την Ιταλία και δεν ξέρουν τι να κάνουν», αναφέρει χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι ετοιμάζονται να κινηθούν νομικά κατά της καταδικαστικής τους απόφασης και του προστίμου. 

Σε επικοινωνία του star.gr με πηγές του Υπουργείου Ναυτιλίας μας τόνισαν ότι υπάρχει κοινή υπουργική απόφαση για τον κορωνοϊό σε ισχύ και δεν μπορούν να γίνουν εξαιρέσεις. 

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Καράλης 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top