Νέες υπερπτήσεις τουρκικών αεροσκαφών πάνω από το Αιγαίο

Χωρίς σταματημό η προκλητικότητα της Τουρκίας

Νέες τουρκικές προκλήσεις σήμερα με υπερπτήσεις πάνω από νησιά στο Αιγαίο. Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ενημέρωσε στη Γενεύη τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ για την τουρκική παραβατικότητα και την ανάγκη να συμμετέχει η Ελλάδα στις αποφάσεις που αφορούν τη Λιβύη.

Αιγαίο: Τουρκικά F-16 πέταξαν και σήμερα πάνω από τέσσερα νησιά

Το πρωί, σήμερα Τρίτη, δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου F16 πέταξαν πάνω από τους Λειψούς, τους Αρκιούς, το Μακρονήσι, τους Ανθρωποφάγους και τους Φούρνους.

Οι Τούρκοι επιμένουν στις καθημερινές παραβατικές ενέργειες τους.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ανθυποβρυχιακή άσκηση του πολεμικού ναυτικού

Εν τω μεταξύ ολοκληρώθηκε με επιτυχία  άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού στην οποία συμμετείχε το σύνολο των υποβρυχίων, φρεγάτες, ελικόπτερα καθώς και Αεροσκάφη των ΗΠΑ.

Τουρκικές υπερπτήσεις πάνω από Φαρμακονήσι, Λειψούς και Αγαθονήσι

Ο Ν. Δένδιας ενημέρωσε τον Γ.Γ του ΟΗΕ για την τουρκική παραβατικότητα

Την ίδια ώρα στη Γενεύη, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, τον οποίο ενημέρωσε για την τουρκική παραβατικότητα στη Μεσόγειο και τα ανυπόστατα μνημόνια με τη Λιβύη.

 

Δένδιας στον ΓΓ του ΟΗΕ Guterres: Η Ελλάδα έχει και ρόλο και λόγο στη Λιβύη

«Τόνισα ότι η Ελλάδα, ως χώρα γειτονική της Λιβύης, άμεσα επηρεαζόμενη από τις εξελίξεις εκεί και ως παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή, έχει και ρόλο και λόγο ως προς την κατάσταση στη Λιβύη. Εξελίξεις που συμπεριλαμβάνουν παράνομες ενέργειες που υποδαυλίζουν τη σύρραξη και υπονομεύουν την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή», επεσήμανε ο Ν. Δένδιας.

Πάντως οι Τούρκοι συνεχίζουν το έργο τους όπως το έχουν σχεδιάσει και η ρητορική τους είναι μόνον επιθετική.

«Το 3ο γεωτρύπανο που αγοράσαμε είναι και αυτό 6ης γενιάς όπως και τα άλλα και μπορεί να κάνει γεώτρηση σε μεγάλα βάθη . Και αν λέτε που θα εργαστούμε . Στα οικόπεδά μας. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κάνει γεωτρήσεις στη Μεσόγειο και ίσως ένα από τα πλοία μας να πάει στην Μαύρη θάλασσα», δήλωσε ο Φατίχ Ντονμέζ, υπουργός ενέργειας της Τουρκίας.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star.