Κορωνοϊός: Αρνητικές οι εξετάσεις των Ελλήνων στο «Σωτηρία»

Θα παραμείνουν προληπτικά σε καραντίνα για 14 μέρες

Αρνητικά ήταν τα δείγματα των εξετάσεων για κορωνοϊό των δύο Ελλήνων, που επέβαιναν σε κρουαζιερόπλοιο και επαναπατρίστηκαν σήμερα, Σάββατο, από την Ιαπωνία.

Σημειώνεται ωστόσο,  ότι θα παραμείνουν σε εθελούσια καραντίνα στο νοσοκομείο Γ.Ν. Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία» για δεκατέσσερις ημέρες.

     

Κορωνοϊός:Ξεκίνησε ο επαναπατρισμός των δύο Ελλήνων από το Diamond Princess  

Την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου, οι δύο Έλληνες, ένας άντρας και μία γυναίκα,  επιβιβάστηκαν στο Τόκιο, μαζί με άλλους Ευρωπαίους πολίτες, σε ειδικά ναυλωμένο αεροσκάφος της ιταλικής Κυβέρνησης και αποβιβάστηκαν στη στρατιωτική αεροπορική βάση Patrica Di Mare, στη Ρώμη.

Από εκεί τους παρέλαβε ιατρικό κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, ακολουθώντας το ειδικό πρωτόκολλο.

Οι δύο Έλληνες προσγειώθηκαν σήμερα το πρωί στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, με ελληνικό στρατιωτικό αεροσκάφος, το οποίο είχε μεταβεί στη Ρώμη για αυτό το σκοπό.

Ιταλός ο πρώτος νεκρός Ευρωπαίος από τον κορονοϊό

 

Νωρίτερα σήμερα το πρωί, πήραν εξιτήριο από το Γ.Ν. Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», οι δύο Έλληνες πολίτες οι οποίοι είχαν επαναπατριστεί στις 9 Φεβρουαρίου από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας. Οι δύο συμπολίτες μας είναι απόλυτα υγιείς.

Στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο Υγείας ευχαριστεί όλο το προσωπικό που συμμετείχε και βοήθησε στον επαναπατρισμό των δύο Ελλήνων.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων σαββατοκύριακου του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top