Κοροναϊός: 132 νεκροί- Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στα Αραβικά Εμιράτα

Παπούα Νέα Γουινέα: Απαγορεύεται η είσοδος όλων των ταξιδιωτών από την Ασία

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα ότι ο απολογισμός των νεκρών εξαιτίας του νέου κοροναϊού σε όλη την επικράτεια της χώρας της Ασίας αυξήθηκε σε 132, ενώ επιβεβαιώθηκαν 1.459 νέα κρούσματα ως τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανερχόταν σε 5.974 ως χθες το βράδυ, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιοποίησε η Εθνική Επιτροπή Υγεία. Ο αριθμός των ύποπτων κρουσμάτων ανερχόταν σε 9.239, κατά την ίδια πηγή.

Κοροναϊός: Κρούσμα και στη Γερμανία μετά τη Γαλλία

Τα στοιχεία αυτά σημαίνουν πως το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον νέο κοροναϊό ξεπέρασε αυτόν των κρουσμάτων του Σοβαρού Οξέος Αναπνευστικού Συνδρόμου (ΣΟΑΣ).

Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Το πρώτο κρούσμα του νέου κοροναϊού επιβεβαιώθηκε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Πρόκειται για μέλος οικογένειας που έφτασε στη χώρα από την πόλη Ουχάν.

Δεν έγινε σαφές εάν έχει προσβληθεί μόνο ένα μέλος της οικογένειας αυτής ή πόσα μέλη της ταξίδεψαν στα ΗΑΕ.

Τέσσερα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Γερμανία

Στα τέσσερα ανήλθαν μέχρι στιγμής τα εξακριβωμένα περιστατικά ασθενών που έχουν προσβληθεί από τον νέο κινεζικό κοροναϊό στη Γερμανία. Όλοι οι ασθενείς εργάζονται στο ίδιο τμήμα της εταιρίας εξαρτημάτων αυτοκινητοβιομηχανίας Webasto, η οποία έχει έδρα το Λάντσμπεργκ της Βαυαρίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του βαυαρικού υπουργείου Υγείας, ο 33χρονος άνδρας που διαγνώσθηκε το βράδυ της Δευτέρας, θεωρείται ότι επιμολύνθηκε από τον ιό από Κινέζα συνεργάτιδα, η οποία είχε επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου στη Γερμανία κατά το διάστημα 18η-23η Ιανουαρίου. Η ίδια παρουσίασε συμπτώματα της νόσου κατά την επιστροφή της στην Κίνα, αλλά διαγνώστηκε μόλις τρεις μέρες μετά, όπως και οι γονείς της.

Οι γερμανικές υγειονομικές αρχές εξέτασαν περίπου 40 άτομα του στενού επαγγελματικού και οικογενειακού περιβάλλοντος του εργαζόμενου και σε αυτόν τον κύκλο ανήκουν οι υπόλοιποι τρεις άλλοι ασθενείς.

Στο μεταξύ ύποπτο περιστατικό εξετάζεται στην Βρέμη, όπου 47χρονος εμφάνισε προβλήματα του αναπνευστικού και υψηλό πυρετό, ενώ εργαζόταν στο ναυπηγείο της πόλης μαζί με εργάτες που είχαν φθάσει τις προηγούμενες ημέρες από την Κίνα. 

Παπούα Νέα Γουινέα: Απαγορεύεται η είσοδος ταξιδιωτών από την Ασία

Η Παπούα Νέα Γουινέα ανακοίνωσε σήμερα ότι δε θα δέχεται πλέον κανέναν ταξιδιώτη από την Ασία, ένα ακραίο μέτρο που έχει στόχο να εμποδίσει την εξάπλωση της επιδημίας του νέου κοροναϊού στη χώρα. 

«Από σήμερα δε θα επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα όλων των πολιτών που προέρχονται από ασιατικά αεροδρόμια και λιμάνια», ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών της Παπούας Νέας Γουινέας σε επιστολή του που απηύθυνε στις αεροπορικές και τις ναυτιλιακές εταιρείες. 

Όσοι κάτοικοι της Παπούας Νέας Γουινέας επιστρέφουν από ασιατικές χώρες θα τίθενται σε καραντίνα επί 14 ημέρες. Η διάρκεια του μέτρου δεν έχει διευκρινιστεί. 

Το υγειονομικό σύστημα στην Παπούα Νέα Γουινέα πάσχει από έλλειψη πόρων και η χώρα ήδη αντιμετωπίζει πολλά σοβαρά υγειονομικά προβλήματα, όπως η επανεμφάνιση της πολιομυελίτιδας, που είχε εξαλειφθεί στη χώρα το 2000. 

Κίνα: Βαρύ πρόστιμο σε κατάστημα που πωλούσε μάσκες σε εξαπλάσια τιμή

Κατάστημα λιανικής του Πεκίνου θα υποχρεωθεί να καταβάλει πρόστιμο 3 εκατομμυρίων γιούαν (περίπου 394.380 ευρώ), διότι διέθετε στους καταναλωτές ιατρικές μάσκες σε τιμή εξαπλάσια αυτής που βρίσκει κανείς στο διαδίκτυο.

Το κατάστημα διέθετε κάθε πακέτο των ιατρικών αυτών μασκών, τις οποίες κατασκευάζει η 3M, έναντι 850 γιούαν. Η τιμή του συγκεκριμένου τύπου μασκών στα διαδικτυακά καταστήματα είναι κατά μέσον όρο 143 γιούαν το πακέτο, διευκρίνισε η κινεζική δημόσια τηλεόραση.

Ο φορέας εποπτείας της λιανικής στο Πεκίνο παρακολουθεί στενά τις τιμές πώλησης ειδών προστασίας από την επιδημία κι επιβάλλει πρόστιμα σε περιπτώσεις αισχροκέρδειας ή αποθήκευσης μεγάλων ποσοτήτων τους με σκοπό να προκληθούν τεχνητές ελλείψεις. Έχει διενεργήσει έρευνες για 31 υποθέσεις αισχροκέρδειας από την 23η Ιανουαρίου, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top