Θεσπιές: Στον ανακριτή οι κατηγορούμενοι- «Το θύμα έβγαλε πρώτο όπλο»

Πριν από δύο χρόνια είχαν έντονο σκηνικό και είχαν πάει στα δικαστήρια

Δείτε το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star

Στο δικαστικό μέγαρο Θήβας οδηγήθηκαν σήμερα οι τρεις από τους πέντε κατηγορούμενους για το μακελειό, της περασμένης Παρασκευής, στις Θεσπιές Βοιωτίας.

Θεσπιές Βοιωτίας: Φονικό για μια ταμπέλα- Νεκροί πατέρας και γιος

Πατέρας και γιος, 66 και 34 ετών, κηδεύτηκαν χθες, ενώ ο ανιψιός του, 50 ετών νοσηλεύεται στο νοσοκομείο φρουρούμενος. Θύματα και δράστες ήταν ιδιοκτήτες ανταγωνιστικών εταιριών security και μάλιστα… ήταν συγγενείς! Αφορμή στάθηκε μια διαφημιστική ταμπέλα έξω από το λύκειο των Θεσπιών. Συνολικά επτά ήταν τα άτομα που συμμετείχαν στην αιματηρή συμπλοκή. Τρία από τη μια εταιρία και τέσσερα από την άλλη.

Βίντεο από μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων Star

Τι ισχυρίζονται οι κατηγορούμενοι

Πέντε άτομα συνελήφθησαν για το φονικό και κατηγορούνται για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας. Οι πληροφορίες λένε πως θα ισχυριστούν ενώπιον της ανακρίτριας ότι τα θύματα είναι αυτά που έβγαλαν πρώτοι τα όπλα και πως οι δράστες ήταν σε αυτοάμυνα.

Συγκεκριμένα, ισχυρίζονται ότι το ένα θύμα, ο 33χρονος γιος, έβγαλε πρώτος το όπλο. Ο ένας εκ των κατηγορουμένων, ο 66χρονος πατέρας της άλλης οικογένειας, τον αφόπλισε και πυροβόλησε τα θύματα. 

Πριν από δύο χρόνια είχαν δικαστική διαμάχη

Δράστες και θύματα εκτός από συγγενείς, είχαν παλιότερα την ίδια εταιρία. Χωρίστηκαν σε δύο ανταγωνιστικές εταιρίες security, είχαν παλιές διαφορές και η κόντρα τους μαινόταν για καιρό. Πριν από δύο χρόνια είχε γίνει ένα έντονο σκηνικό ανάμεσά τους και είχαν οδηγηθεί στα δικαστήρια.

Πάντως, ερωτήματα προκαλεί η ευκολία με την οποία βγήκαν τα όπλα μέρα μεσημέρι στις Θεσπιές, με τραγικό απολογισμό δύο νεκρούς και ασήμαντο λόγο.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»