Νέο κύμα κακοκαιρίας από το βράδυ της Τρίτης – Σφοδρές βροχοπτώσεις

Καλλιάνος: «Θα είναι δύσκολη η κατάσταση»

Μετά την κακοκαιρία του Σαββατοκύριακου ο καιρός θα κάνει ένα μίνι διάλειμμα με ηλιοφάνεια και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, αλλά από το βράδυ της Τρίτης το σκηνικό αλλάζει και πάλι.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, το νέο κύμα  κακοκαιρίας θα φέρει μαζί του ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες, λασποβροχή, χαλαζοπτώσεις αλλά και ανέμους εντάσεως 9-10 μποφόρ.

Παρακολουθήστε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ. από το Star

Μιλώντας στο «ΘΕΜΑ 104,6», εξήγησε ότι από το πρωί της Τετάρτης τα φαινόμενα θα κάνουν την εμφάνισή τους και στην Αθήνα.

«Από το μεσημέρι της Τρίτης ο καιρός θα ξεκινήσει να είναι άστατος από το Ιόνιο με κύρια χαρακτηριστικά τις καταιγίδες και τους πολύ ισχυρούς νοτιάδες έντασης 9-10 μποφόρ. Το βράδυ της Τρίτης τα φαινόμενα θα έχουν επεκταθεί και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Προς τις πρωινές ώρες της Τετάρτης η Αττική θα δέχεται κατά κύματα σφοδρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες».

«Θα είναι δύσκολη η κατάσταση»

«Φοβάμαι ότι θα έχουμε πλημμυρικά φαινόμενα, θα είναι δύσκολη η κατάσταση. Είναι το πιο δυνατό κύμα κακοκαιρίας το φετινό φθινόπωρο. Την Πέμπτη πλέον τα φαινόμενα θα φτάσουν στο ανατολικό Αιγαίο. Άρα μιλάμε για 72 ώρες κάτω από σφοδρές καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας» εξήγησε ο γνωστός μετεωρολόγος, ο οποίος επεσήμανε παράλληλα πως αναμένεται λασποβροχή λόγω συγκέντρωσης σκόνης.

Τι καιρό θα κάνει σήμερα

Για σήμερα Δευτέρα πάντως, περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα πυκνώσουν, δίνοντας από αργά το απόγευμα βροχές τοπικού χαρακτήρα κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη σταδιακή μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Σύμφωνα με το meteo η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 1 έως 15 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 20, στην Ήπειρο από 7 έως 21 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 5 έως 20, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 9 έως 23 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 24 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 22, και στα νησιά του Αιγαίου από 15 έως 23 βαθμούς, αλλά στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις και μετά το μεσημέρι από βορειοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 4, ενώ στο Νότιο Αιγαίο θα επικρατήσουν ανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 6 μποφόρ και από το απόγευμα στα δυτικότερα τμήματα τοπικά έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα ενισχυθούν σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης και λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν με πιθανότητα για πρόσκαιρες ασθενείς λασποβροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη της Αθήνας από 16 έως 23 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν, ενώ τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς.