Διατάχθηκε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη στον δράστη των Μεγάρων

Δύο ψυχίατροι θα εξετάσουν τον σωφρονιστικό υπάλληλο

Δεκτό έκαναν οι δικαστικές αρχές το αίτημα των δικηγόροων του κατηγορούμενου στα Μέγαρα για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

Ορίσθηκαν δυο ψυχίατροι οι οποίοι και θα εξετάσουν τον σωφρονιστικό υπαλληλο Στην απολογία του ισχυριστηκε ότι δεν θυμάται τίποτα από τη σκηνή του εγκλήματος .Οταν δηλαδή πυροβόλησε και σκότωσε τον κουνιάδο του και τραυμάτισε στα πόδια την σύζυγο του θύματος. 

Στην απολογία του προσκόμμισε ιατρικά δικαιολογητικα για την κατάσταση της ψυχικής του υγείας. Ισχυρίστηκε ότι αισθανόταν άχρηστος ,ένα τίποτα 

«Από την αρχή του γάμου μου με την αδερφή του θύματος αντιμετώπισα από τους συγγενείς της συζύγου μου μία μειωτική συμπεριφορά, λόγω της χαμηλής όπως μου έλεγαν κοινωνικής μου θέσης και πολλές φορές υπήρχαν λεκτικές επιθέσεις σε βάρος μου .Η σύζυγός μου δεν μου επέτρεπε να συναναστρέφομαι με τους φίλους μου Δεν δίσταζε να μου λέει ότι θα σε φέρω στα  μέτρα μου  και θα σε κάνω ότι θέλω εγώ. Αισθανόμουν άχρηστος και ασήμαντος», είπε.

«Θεωρούσα ότι δεν αξίζει να ζω. Άλλωστε ήμουν ένα τίποτα, όπως συνεχώς μου θύμιζαν οι συγγενείς της συζύγου μου. Γι' αυτό προμηθεύτηκα το όπλο από άγνωστο σε μένα αλλοδαπό στην περιοχή της Ομόνοιας, προκειμένου να θέσω τέλος στην ανούσια ζωή μου .Για αυτό και πήγα στο σπίτι της συζύγου μου για να αποχαιρετήσω το παιδί μου Από εκεί και πέρα δεν θυμάμαι τίποτα  Μου αξίζει να τιμωρηθώ Η λύπη μου για ότι κακό προξένησα είναι απερίγραπτη .Είμαι συντετριμμένος συναισθάνομαι το βαθύτατο πόνο που προκάλεσα στην οικογένεια του θύματος», πρόσθεσε.

Η κηδεία του γιατρού έγινε χθες σε στενό οικογενειακό κύκλο, με τους συγγενείς να είναι απαρηγόρητοι για την τραγική απώλεια.

Της Τασούλας Παπανικολάου